web analytics
Taarten

Bokkenpootjestaart

Yes, tijd voor taart! Deze taart is nog lekker in Paasstijl door de gele bokkenpootjes! En vrij makkelijk te maken! Dus ik zou zeggen, maak snel een boodschappenlijstje en ga nog even langs de supermarkt om deze taart morgen op tafel te kunnen zetten voor je familie! Het is wel echt een dikke aanrader om je banketbakkersroom gewoon zelf te maken, from scratch. Dit geeft de taart een heerlijke volle vanillesmaak, en het is zo gebeurd 🙂 Garneer de taart met lekker veel vers fruit en klaar ben je! Geniet van het zonnetje, fijne Paasdagen!

INGREDIËNTEN

Banketbakkersroom:

 • 500 mL halfvolle melk
 • 100 g kristalsuiker
 •  1 vanillestokje
 • 2 eidooiers
 • 45 g maïzena

Taart:

 • 2 pakken bokkenpootjes
 • 500 mL slagroom
 • 2 el kristalsuiker
 •  1 zakje klopfix 
 • 260 g bastognekoekjes
 • 850 g roomboter
 • Verse frambozen

BEREIDING

Begin met het maken van de banketbakkersoom, deze moet namelijk nog even afkoelen voor verder gebruik. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit. Breng 450 mL melk in een steelpannetje aan de kook, samen met het vanillemerg en het hele vanillestokje. Roer regelmatig even door. Klop ondertussen in een aparte kom de suiker met de eidooiers en de resterende melk tot een glad mengsel. Voeg ten slotte de maïzena toe en meng nog even goed door.

Als de melk begint te koken, schenk dan voorzichtig de helft van de melk bij het eimengsel, onder voortdurend doorroeren. Schenk dit mengsel direct terug in de pan, bij de resterende melk. Roer het mengsel weer goed door, en breng het geheel onder voortdurend doorroeren aan de kook. Na 1-2 minuten zal het mengsel gaan indikken, let op want het kan dan opeens heel hard gaan!

Giet de banketbakkersroom in een platte schaal en dek af met een stuk vershoudfolie. Leg dit folie direct op de room zodat er geen velvormig ontstaat. Let geheel afkoelen tot verder gebruik.

Als de banketbakkersroom is afgekoeld, kun je verder gaan met de taart. Maal de bastognekoekjes fijn in een keukenmachine of hakmolentje. Smelt de boter in een pannetje. Voeg de bastognekruimels toe aan de boter en roer goed door totdat alles gemengd is. Bekleed dan de bodem van een springvorm (24 cm doorsnede) met bakpapier, en stort het koekmengsel uit over de bodem. Druk goed plat met de bolle kant van een vork, en zet de springvorm even in de koelkast.

Klop met een mixer de slagroom stijf samen met 2 el suiker en een zakje klopfix. Voeg de helft van de banketbakkersroom hieraan toe en meng met een spatel goed door tot een egale room. Dit is de zwitserse room (helft slagroom, helft banketbakkersroom).

Haal de springvorm uit de koelkast. Haal de bokkenpootjes voorzichtig los van elkaar en zet de helften tegen de zijkant van de springvorm met de ‘snijkant’ naar binnen gericht. Hak de overige bokkenpootjes in grove stukken en meng deze door de zwitserse room (bewaar wat stukjes ter garnering). Smeer de overige banketbakkersroom uit over de bastognebodem, en verdeel de zwitserse room hierover. Strijk goed glad.

Garneer de taart met de verse frambozen en nog wat gehakte bokkenpootjes. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *