INGREDIËNTEN (2 personen)
Dahl
- 1 blik kokosmelk (400 mL, geen light!)
- 200 g spinazie
- 150 g rode splitlinzen
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 trostomaten
- 1 el fijn gesneden gember
- 1 el tomatenpuree
- 2 tl komijnpoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl garam massala
- Snuf cayennepeper
- 1 groente bouillon blokje
- 1/2 limoen (sap)
- Verse koriander
- Griekse yoghurt
Groene peper-koriander olie
- 75 mL olijfolie
- 10 g verse koriander
- 1 teentje knoflook
- 1 groene peper (ik gebruik die van Royal, in een potje bij de AH te vinden)
- Snuf zout
BEREIDING
Bereid de rode splitlinzen zoals op de verpakking staat aangegeven. Snipper de ui, pers de teentjes knoflook uit, schil de gember en snijd fijn, snijd de tomaten in kleine blokjes en pers de limoen uit. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan, fruit hierin de ui, knoflook en gember een paar minuutjes. Voeg dan de tomatenpuree en de gedroogde kruiden toe (komijn, kurkuma, garam massala en cayenne) en bak deze een minuutje mee. Blus af met de kokosmelk, voeg het bouillonblokje toe en breng het mengsel aan de kook. Voeg de tomatenblokjes toe en vervolgens ook de spinazie (handje voor handje om te laten slinken). Laat het mengsel een halfuurtje pruttelen op laag vuur. Voeg daarna de gekookte linzen toe en roer deze door de dahl. Voeg ten slotte het limoensap toe en proef of de dahl goed op smaak is. Voeg eventueel nog wat extra cayennepoeper en/of garam massala toe.
Voor de groene peper-koriander olie pureer je alle ingrediënten met een staafmixer. Zet de olie zolang even opzij.
Serveer de dahl met een flinke lepel (griekse) yoghurt, verse koriander en de groene peper-koriander olie. Als side dish kun je de dahl serveren met naanbrood (zie het recept op mijn blog!) of met (basmati)rijst. Enjoy!