web analytics
Bakken

Mokka macadamia blondies

Goeedemorgen! Vorige week bakte ik deze heerlijke blondies met macadamia noten een een romige mokka frosting! Macadamia noten en witte chocolade zijn natuurlijk een gouden combi, maar dit wordt eigenlijk nóg beter door er een subtiele koffiesmaak aan toe te voegen. De frosting die ik erbij maakte bestaat uit roomkaas, boter, poedersuiker en espresso. Aftoppen met wat extra gehakte macadamia nootjes en klaar ben! Ook leuk voor de paasdagen om te garneren met wat dragee of chocolade eitjes. Benieuwd? Lees snel verder voor het recept!

INGREDIËNTEN

Blondies

 • 225 g bloem
 • 200 g roomboter
 • 200 g lichtbruine basterdsuiker
 • 2 eieren
 • Snufje zout
 • 1 tl bakpoeder
 • 100 g witte chocolade
 • 75 g macadamianoten (gezouten)

Frosting + toppings

 • 75 g roomboter (kamertemperatuur)
 • 200 g roomkaas (kamertemperatuur)
 • 150 g poedersuiker
 • 1 tl vanille-extract
 • 1/2 kopje espresso (+/- 20 mL, afgekoeld)
 • 50 g macadamia noten

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een bakvorm van 20 bij 20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier. 

Smelt de roomboter en mix dit samen met de suiker in een beslagkom tot een egaal mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en mix nogmaals goed door. Meng de bloem in een aparte kom met het bakpoeder en het zout en zeef dit boven het boter/ei/suiker mengsel. Mix nogmaals kort door totdat alles goed gemengd is. 

Hak de witte chocolade en de macadamianoten in grove stukken. Spatel deze door het blondie beslag. Verdeel het beslag over de ingevette bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de blondies in +/- 30 minuten gaar. Laat vervolgens nog 10 minuutjes in de oven ‘afkoelen’ met de deur open, vervolgens volledig verder laten afkoelen buiten de oven. 

Dan de frosting! Zorg ervoor dat je ingrediënten op kamertemperatuur zijn, dit is noodzakelijk om te zorgen dat je crème niet gaat schiften. Mix eerst de boter in een paar minuten romig. Voeg dan de roomkaas en poedersuiker toe. Mix goed door tot alles goed gemengd is en een gladde crème ontstaat. Voeg dan voorzichtig de (afgekoelde!) espresso door de crème. 

Als de blondies volledig zijn afgekoeld kun je de frosting over de bovenkant verdelen. Hak de macadamianoten ter garnering in grove stukken en verdeel deze over de frosting. Snijd de blondies in vierkante stukken en serveer uiteraard met een kopje espresso 😉 Enjoy

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *