INGREDIËNTEN (8 broodjes)
- 300 g tarwebloem
- 100 g maismeel
- 7 g gedroogde gist
- 6 g zout
- 10 g zonnebloemolie
- 230 g water (lauwwarm)
- +/- 100 g pompoenpitten
- +/- 50 g geraspte oude kaas
BEREIDING
Neem ongeveer 50 g pompoenpitten en laat deze minstens 10 minuten weken in heet water. Laat ze vervolgens uitlekken en dep droog met keukenpapier. Meng in een grote beslagkom de bloem met het maismeel, de gedroogde gist en het zout. Voeg hier het lauwwarme water en de zonnebloemolie aan toe en kneed met de keukenmachine in +/- 12 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Meng ten slotte de pompoenpitten door het deeg (zorg ervoor dat de pitten goed verdeeld zijn door het deeg). Vorm een bal van het deeg, leg deze in een ingevette kom en dek af met vershoudfolie of een vochtige theedoek. Laat een uur rijzen bij kamertemperatuur.
Haal na een uur het deeg uit de kom, duw plat met je handen (de lucht eruit drukken) en kneed even kort door. Vorm 8 gelijke bolletjes van het deeg, breng deze op spanning (ook wel opbollen genoemd; als je dit niet kent, google even!) en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek losjes af met een ingevet stukje vershoudfolie en laat nogmaals een uur rijzen bij kamertemperatuur.
Verwarm tegen het einde van de rijstijd de oven voor op 220ºC. Haal het folie van de broodjes, en garneer de bovenkant van de broodjes met pompoenpitten en wat geraspte oude kaas (hoeveelheid naar smaak ;-)). Bak de broodjes in +/- 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze het liefst direct! Vers zijn ze uiteraard het lekkerst. Enjoy!