web analytics
Lunch,  Voor- en bijgerechten

Volkoren naanbrood met knoflook en koriander

Morning! Ik ben afgelopen week aan de slag gegaan met een aantal Indiase gerechten! Om te beginnen dit volkoren naanbrood met knoflook en koriander, yum! Ik serveerde dit brood bij een klassieke Indiase dahl, aanrader! Dit laatste receptje volgt uiteraard ook snel. Naanbrood is heel makkelijk en snel om te maken en het lekkerst om zo snel mogelijk na het afbakken te eten. Wanneer het brood uit de oven komt, smeer je het in met een laag knoflookboter waardoor het korstje heerlijk knapperig wordt. Ook lekker om te beleggen met wat hummus of baba ganoush en gegrilde groenten trouwens! Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder 🙂 

INGREDIËNTEN (4 naanbroodjes)

Brood

 • 250 g volkoren bloem
 • 1/2 zakje gedroogde gist (à 7 g)
 • 1 tl suiker
 • 3 g zout
 • 80 g griekse yoghurt (kamertemperatuur)
 • 80 mL lauwwarm water
 • 25 g roomboter (gesmolten)

Topping

 • 70 g roomboter
 • 2 teentjes knoflook
 • Handje verse koriander
 • Zout, peper

BEREIDING

Kneed de ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine met deeghaak (of met de hand) in +/- 10-15 minuten tot een soepel deeg. Leg de bol deeg in een ingevette kom, dek af met vershoudfolie en laat minimaal een uur rijzen bij kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 230ºC. Kneed het gerezen deeg even kort door en verdeel in 4 gelijke stukken. Rol elk bolletje deeg op een bebloemd oppervlak uit tot een ovale lap (+/- 0,5 cm dik). Smelt de roomboter voor de topping en meng met wat zout, peper en de uitgeperste teentjes knoflook. Smeer de naanbroden met de knoflookboter in en bak ze op een met bakpapier beklede bakplaat in 12-14 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster en besmeer nogmaals met de knoflookboter. Hak de verse koriander fijn en garneer hiermee de naanbroden. Lekker om te serveren bij een Indiase curry of met wat dipjes! Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *