INGREDIËNTEN (1 plaattaart. 2/3 personen)
- 1 rol bladerdeeg
- 500 g asperges
- 250 g ricotta
- 50 g parmezaanse kaas
- 1/2 citroen (rasp)
- Zongedroogde tomaatjes (de ‘verse’ van de tapas afdeling)
- Balsamico dressing
- Verse basilicum
- Gedroogde oregano
BEREIDING
Schil de asperges en snijd 2 à 3 cm van de onderkant af. Bewaar dit eventueel om een lekkere soep van te maken 🙂
Kook de asperges in 5 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat. Rasp de schil van de halve citroen en rasp de parmezaanse kaas fijn. Meng de kaas en citroen door de ricotta en breng op smaak met zout, peper en gedroogde oregano. Smeer hiermee het bladerdeeg in en laat 1-2 cm vrij aan de randen. Giet de asperges af en laat ze even kort uitstomen. Verdeel de asperges vervolgens over de ricotta. Leg hier de zongedroogde tomaatjes tussen en zet de bakplaat voor +/- 20 minuten in de oven. Als de plaattaart mooi goudbruin gebakken is, haal je ‘m uit de oven. Garneer met balsamicodressing en verse basilicum. Enjoy!