web analytics
Hoofdgerechten,  Lunch

Asperge plaattaart met ricotta en balsamico

Goedemoooorgen! Het aspergeseizoen is weer van start gegaan! Ik ben er dol op, ben dus gelijk gaan brainstormen voor een nieuw receptje. Dat resulteerde in deze asperge plaattaart met ricotta, parmezaan, gedroogde tomaatjes, balsamico en verse basilicum, top combi! Je kan je bladerdeeg uiteraard zelf maken, of een rol uit de koeling gebruiken; in dat laatste geval heb je deze plaattaart zo op tafel gezet. Én een kleine tip; met de kontjes/schillen van de asperges kun je heerlijke soep maken! Heb je gelijk een lekker bijgerecht (en voorkom je verspilling ;-)). Nu eerst snel door naar het recept!

INGREDIËNTEN (1 plaattaart. 2/3 personen)

  • 1 rol bladerdeeg
  • 500 g asperges
  • 250 g ricotta
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 1/2 citroen (rasp)
  • Zongedroogde tomaatjes (de ‘verse’ van de tapas afdeling)
  • Balsamico dressing
  • Verse basilicum
  • Gedroogde oregano

BEREIDING

Schil de asperges en snijd 2 à 3 cm van de onderkant af. Bewaar dit eventueel om een lekkere soep van te maken 🙂

Kook de asperges in 5 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat. Rasp de schil van de halve citroen en rasp de parmezaanse kaas fijn. Meng de kaas en citroen door de ricotta en breng op smaak met zout, peper en gedroogde oregano. Smeer hiermee het bladerdeeg in en laat 1-2 cm vrij aan de randen. Giet de asperges af en laat ze even kort uitstomen. Verdeel de asperges vervolgens over de ricotta. Leg hier de zongedroogde tomaatjes tussen en zet de bakplaat voor +/- 20 minuten in de oven. Als de plaattaart mooi goudbruin gebakken is, haal je ‘m uit de oven. Garneer met balsamicodressing en verse basilicum. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *