web analytics
Geen categorie

Surf en turf salade

Morning! Ik vind het sausje bij deze surf en turf salade (zo noem je de combi van garnalen en biefstuk!) echt heeeerlijk; een beetje een oosters tintje en lekker zoet. Dit is een top receptje voor een lekkere zomeravond; zonnetje op je bol, glaasje wijn erbij, muziekje aan en genieten maar! Als het heel warm is (momenteel valt dit nog wel mee haha) heb ik vaak ook wat minder zin om lang in de keuken te staan. Een snelle salade is dan dus ideaal! Deze heb je bijvoorbeeld ook binnen een kwartier op tafel staan, hoe top klinkt dat? Benieuwd? Lees dan snel verder voor het recept!

INGREDIËNTEN (2 personen)

 • 200 g biefstukpunten
 • 150 g grote garnalen
 • 75 g rucola melange
 • 1/4 komkommer
 • Snoeptomaatjes
 • Halfgedroogde tomaatjes (de tapas variant!)
 • 2 teentjes knoflook
 • Garnering: gbakken uitjes, esamzaad

Saus

 • 3 el oestersaus
 • 2 el sojasaus
 • 2 tl honing
 • 2 tl rijstazijn
 • 2 tl sesamolie
 • Maïzena

BEREIDING

Begin met het voorbereiden van de salade! Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes. Halveer de snoeptomaatjes en snijd de halfgedroogde tomaatjes in stukjes. Verdeel de sla over 2 borden, gevolgd door de komkommer en tomaatjes.

Maak een sausje van de oestersaus, sojasaus, honing en rijstazijn. Zet zolang opzij.

Dep de biefstukpuntjes droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Verhit 1 el roomboter en 1 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de biefstukpuntjes op hoog vuur voor ongeveer 3-4 minuten.

Verhit ondertussen 2 el zonnebloemolie in een nieuwe koekenpan en fruit hierin de knoflook aan. Voeg de garnalen toe en bak deze 2 minuutjes mee, totdat ze mooi roze geworden zijn. Voeg dan de biefstukpuntjes toe, gevolgd door de saus. Laat de saus ongeveer 3 minuutjes meepruttelen. Meng ondertussen 1 tl maïzena met een klein scheutje water tot een papje en voeg dit toe aan de saus. Roer goed door, je zal zien dat de saus snel begint in te dikken. Breng op smaak met zout (waarschijnlijk niet nodig door de sojasaus) en peper en meng ten slotte de sesamolie er doorheen.

Verdeel de biefstukpuntjes en garnalen over de salade en garneer met sesamzaadjes en gebakken uitjes. Serveer eventueel met een stokbroodje. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *