INGREDIËNTEN
Citroen-maanzaadcake
- 200 g bloem
- 200 g suiker
- 200 g roomboter
- 4 eieren
- 1 citroen (rasp + 2 el citroensap)
- 1/4 tl zout
- 1,5 tl bakpoeder
- 2-3 el maanzaad
Roomkaasfrosting + toppings
- 200 g roomkaas (kamertemperatuur)
- 80 g roomboter (kamertemperatuur)
- 200 g poedersuiker
- 1 citroen (rasp)
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een springvorm in van 18 cm doorsnede en bekleed de bodem met bakpapier. Rasp voor de cake de citroen en klop de roomboter samen met de suiker en de citroenrasp romig in 2-3 minuten. Voeg één voor één de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen. Mix nog 2 minuutjes door. Meng in een aparte kom de bloem samen met het zout en de bakpoeder. Spatel dit door het roomboter-eimengsel. Spatel ten slotte het maanzaad en het citroensap toe. Verdeel het beslag over de springvorm, strijk glad en bak de cake in 60-70 minuten gaar. Controleer tegen het einde van de baktijd met behulp van een satéprikker of de cake gaar is; komt deze er schoon uit dan is ie gaar! Laat eerst 10 minuten afkoelen in de vorm en vervolgens geheel afkoelen op een rooster.
Snijd de afgekoelde cake in 3 plakken. Klop voor de frosting de roomkaas samen met de boter, poedersuiker en het citroenrasp tot een gladde crème. Smeer 2 flinke el crème op de onderste cake plak, dek af met de tweede, herhaal deze stappen en smeer de cake bovenop in met een dikke laag en rondom met een dunne laag crème. Garneer met vers rood fruit. Enjoy!