web analytics
Taarten

Citroen-maanzaadtaart met rood fruit

Morning! Afgelopen weekend was mijn moeder jarig en maakte ik deze citroen-maanzaadtaart! Er staan al meerdere recepten online met deze combi; kijk ook eens naar de white chocolate chip cookies (citroen/maanzaad editie haha), erg lekker! Anyways, deze taart bestaat uit 3 cakelagen, een frisse citroen-roomkaasfrosting en flink veel vers rood fruit! Varieer vooral lekker met het fruit, ik denk dat mango en passievrucht bijvoorbeeld ook erg lekker zijn als topping. Zolang het maar lekker zomers is. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

INGREDIËNTEN

Citroen-maanzaadcake

 • 200 g bloem
 • 200 g suiker
 • 200 g roomboter
 • 4 eieren
 • 1 citroen (rasp + 2 el citroensap)
 • 1/4 tl zout
 • 1,5 tl bakpoeder
 • 2-3 el maanzaad

Roomkaasfrosting + toppings

 • 200 g roomkaas (kamertemperatuur)
 • 80 g roomboter (kamertemperatuur)
 • 200 g poedersuiker
 • 1 citroen (rasp)

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een springvorm in van 18 cm doorsnede en bekleed de bodem met bakpapier. Rasp voor de cake de citroen en klop de roomboter samen met de suiker en de citroenrasp romig in 2-3 minuten. Voeg één voor één de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen. Mix nog 2 minuutjes door. Meng in een aparte kom de bloem samen met het zout en de bakpoeder. Spatel dit door het roomboter-eimengsel. Spatel ten slotte het maanzaad en het citroensap toe. Verdeel het beslag over de springvorm, strijk glad en bak de cake in 60-70 minuten gaar. Controleer tegen het einde van de baktijd met behulp van een satéprikker of de cake gaar is; komt deze er schoon uit dan is ie gaar! Laat eerst 10 minuten afkoelen in de vorm en vervolgens geheel afkoelen op een rooster.

Snijd de afgekoelde cake in 3 plakken. Klop voor de frosting de roomkaas samen met de boter, poedersuiker en het citroenrasp tot een gladde crème. Smeer 2 flinke el crème op de onderste cake plak, dek af met de tweede, herhaal deze stappen en smeer de cake bovenop in met een dikke laag en rondom met een dunne laag crème. Garneer met vers rood fruit. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *