web analytics
Taarten

Omgekeerde mango taart

Goedemorgen! Ik ben dol op mango, en vind het ook super lekker om dit te verwerken in allerlei baksels! Mango gaat in ieder geval heel goed samen met gember, maar ook met noten! Ik maakte daarom deze omgekeerde mangotaart met gembersiroop en hazelnoten, yum! De plakjes mango leg je op de bodem van een springvorm, gevolgd door de gembersiroop en hier bovenop giet je het beslag. Na het bakken draai je de taart om zodat je gember plakjes aan de bovenkant komen te liggen: zie daar je omgekeerde mango taart! Extra lekker met wat extra gembersiroop en wat geroosterde hazelnootjes. Benieuwd? Lees snel verder voor het recept!

INGREDIËNTEN

 • 2 grote mango’s (in plakjes gesneden)
 • 375 mL water
 • 110 g kristalsuiker
 • 20 g verse gember (geschild en in plakjes gesneden)
 • 135 g bloem
 • 65 g hazelnootmeel (fijngemalen hazelnoten)
 • 2 eieren
 • 180 g witte basterdsuiker
 • 160 mL karnemelk
 • 120 g roomboter
 • 2 tl bakpoeder
 • 2 tl gemberpoeder
 • 1 tl vanille-extract
 • Snufje zout

BEREIDING

Begin met het maken van de gembersiroop. Verwarm hiervoor het water en de kristalsuiker in een pan. Leg de plakjes mango en gember hierin en laat het mengsel circa 10 minuutjes pruttelen. Verwijder dan de mango en gember en laat de siroop nog eens 5 minuutjes zachtjes koken om in te laten dikken. Laat vervolgens afkoelen.

Vet een springvorm van +/- 18 cm doorsnede in en bekleed de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175ºC. Mix in een beslagkom de roomboter met de basterdsuiker in een paar minuten tot een romig en egaal mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, en voeg het volgende ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen. Mix dan ook voorzichtig de karnemelk door het beslag heen, samen met het vanille-extract. Spatel ten slotte de bloem, het hazelnootmeel, gemberpoeder, bakpoeder en zout door het beslag. 

Leg de plakjes mango dakpansgewijs op de bodem van de springvorm. Besprenkel dit met een paar eetlepels gembersiroop. Giet het beslag hier overheen en zet de springvorm voor +/- 70 minuten in de oven. Controleer tegen het einde van de baktijd met een satéprikker of de cake gaar is, komt deze er droog uit, dan kun je de cake uit de oven halen. Mocht de bovenkant tijdens het bakken nou te donker worden, dek deze dan af met aluminiumfolie!

Laat de cake eerst 10 minuutjes afkoelen in de vorm en keer ‘m dan op z’n kop. Laat helemaal afkoelen en serveer met extra gembersiroop en evt wat gehakte geroosterde hazelnootjes. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *