web analytics
Bakken,  Vegan

Vegan blondies met kersen en amandelen

Goedemorgen! Ik merk dat ik het steeds makkelijker ga vinden om vegan te bakken en hier recepten mee te bedenken (: Zo zijn ook deze vegan blondies met kersen ontstaan! Ik maakte gebruik van amandelpasta om een lekker smeuïg beslag te krijgen, en dit geeft ook een super volle en notige smaak aan de blondies. Verder heb ik gehakte amandelen en kersencompôte toegevoegd aan het beslag, mmm! Super easy en enorm lekker! Dit is echt een blijvertje 🙂 Kijk snel hieronder voor het recept!

BEREIDING

 • 170 g amandelpasta
 • 140 g rietsuiker
 • 100 g tarwebloem
 • 80 g havermout
 • 200 mL plantaardige melk (soya/amandel)
 • 2 tl vanille-extract
 • 1/2 tl kaneel
 • 1 tl bakpoeder
 • Snuf zout
 • 80 g amandelen (grof gehakt)
 • 150 g kersencompôte

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm van 20 bij 20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Meng de amandelpasta, rietsuiker, plantaardige melk en vanille-extract kort door elkaar tot een glad mengsel. Maal de havermout fijn in een keukenmachine, en meng dit samen met de bloem, bakpoeder en het zout door elkaar. Spatel vervolgens het natte amandelbeslag hier doorheen. Hak de amandelen grof en spatel ook deze door het beslag. 

Giet de helft van het beslag in de bakvorm en strijk glad. Verdeel hier een paar eetlepels kersencompôte doorheen, en ‘swirl’ dit met een satéprikker door het beslag. Verdeel vervolgens de rest van het beslag erover, gevolgd door weer een paar eetlepels kersencompôte. Roer opnieuw met een satéprikker voorzichtig de compôte door het beslag. 

Bak de blondies vervolgens in +/- 35 minuten in de oven gaar maar fudgy. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *