web analytics
Bakken

Citroen maanzaad cookies

Good morning! Deze citroen maanzaad cookies met witte chocolade zijn een heerlijke variant op de bekende classic chocolate chip cookies met melkchocolade of pure chocolade! Stiekem vind ik deze misschien nog wel lekkerder… ze zijn heerlijk fris door de citroen en hebben een crunch door de stukjes witte chocolade. Het frisse citroenglazuur zorgt er ook nog eens voor dat ze er extra feestelijk uitzien! En een groot voordeel, ze zijn super easy te maken! Snel de keuken induiken dus..

INGREDIËNTEN

 • 140 g roomboter
 • 110 g kristalsuiker
 • 100 g witte basterdsuiker
 • 1 tl vanillie-extract
 • 1 ei
 • 1/4 tl zout
 • 210 g bloem
 • 3/4 tl baking soda
 • 125 g witte chocolade
 • 1 citroen
 • 2 el maanzaad

BEREIDING

Meng de roomboter, kristalsuiker, basterdsuiker, vanille-extract, zout en de rasp van de citroen met een mixer tot een romig geheel. Voeg vervolgens ook 2 el citroensap en het ei toe, en meng het geheel nog eventjes kort door.

Snij de witte chocolade in grove stukken. Voeg de bloem en baking soda voorzichtig toe aan het beslag en kneed dit door elkaar tot alles goed gemengd is. Voeg ten slotte de maanzaadjes en witte chocolade toe en meng totdat deze egaal verdeeld zijn in het beslag. Vorm van het deeg een lange rol van circa 4 cm doorsnede, verpak deze in plasticfolie en laat dit minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het deeg uit de koelkast en snijd plakjes van ongeveer 1,5 cm van de deegrol. Vorm met je handen een bolletje van dit deeg, leg deze op de bakplaat en druk hem iets plat. Herhaal dit voor al het deeg. Dit recept is voor circa 20 cookies, dus ik zou aanraden om 2 porties/bakplaten van 10 stuks te maken. De cookies lopen namelijk erg uit in de oven dus zorg voor voldoende afstand onderling!

Bak de cookies in +/- 14 minuten goudbruin. Haal de bakplaat uit de oven, laat de cookies eerst iets afkoelen op de bakplaat totdat ze wat steviger zijn geworden (duurt een aantal minuten) en laat ze vervolgens geheel afkoelen op een rooster.

Tip: maak een snel glazuur van +/- 50 g poedersuiker en 1 el citroensap, en drizzle deze over de cookies heen! Ziet er extra leuk uit, eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *