web analytics
Bakken

Healthy blueberry muffins

Goedemorgen! Hebben jullie je goede voornemens voor 2022 nog kunnen volhouden? 😉 Ik doe daar niet aan hoor haha, ik probeer altijd wel een balans te zoeken tussen lekker en gezond eten. In het ideale scenario doe je dat natuurlijk het hele jaar door! Maar af en toe wil je ook gewoon een lekkere snack, en dan zijn gezonde baksels voor mij de ideale oplossing. Daarom ben ik aan de slag gegaan met deze healthy blueberry muffins! Ik was zelf erg verrast door deze muffins, ze waren echt heerlijk smaakvol en luchtig. En het havermout crumble laagje bovenop de muffins zorg voor een lekker krokantje. Ik zou zeggen, lees snel het recept hieronder en ga ook lekker bakken!

INGREDIËNTEN (12 muffins)

Muffins

 • 240 g volkorenbloem
 • 250 g ongezoete appelmoes
 • 80 mL maple syrup
 • 50 g kokosolie (gesmolten)
 • 2 eieren
 • 2 tl bakpoeder
 • 1 tl vanille-extract
 • 1 tl kaneel
 • 1/2 tl baking soda
 • 1/4 tl zout
 • 150 g blauwe bessen (vers/diepvries)

Crumblelaagje

 • 170 g volkorenbloem
 • 40 g kokosolie (gesmolten)
 • 4 el havermout
 • 2 el maple syrup 
 • Snufje kaneel

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 175°C, en vet een muffin bakvorm in. Ik knipte vierkantjes bakpapier uit en legde deze in de rondjes van de bakvorm. Ik had geen papieren muffinvormpjes in huis en dit zag er ook super leuk uit!

Mix de appelmoes, eieren, maple syrup, (gesmolten) kokosolie, vanille-extract, kaneel, bakpoeder, baking soda en zout kort door elkaar tot een glad mengsel. Spatel vervolgens de bloem erdoor heen. Meng dit niet te lang! En spatel vervolgens ook de blauwe bessen door het beslag. Zet eventjes opzij.

Meng voor de crumble de bloem, (gesmolten) kokosolie, havermout, maple syrup en een snufje kaneel met je handen door elkaar totdat er een kruimelig deegje ontstaat.

Schep in elk muffinvormpje een flinke eetlepel muffinbeslag, en top af met een laagje crumble. Duw de crumble iets in het beslag. Zet de bakvormen vervolgens voor 20-22 minuten in de oven. Check tegen het einde van de baktijd met een satéprikker of de muffins al goed gaar zijn. Als je in de muffins prikt en de satéprikker komt er schoon uit, dan zijn ze gaar! Laat de muffins minimaal 30 minuten afkoelen in de bakvorm om ze wat steviger te laten worden. Daarna kun je aanvallen, enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *