web analytics
Borrel,  Lunch,  Vegan

Zoete aardappel spread

Goedemorgen! Inspiratie voor lekkere dips/spreads als deze kun je nooit genoeg hebben toch? Deze zoete aardappel spread is echt mijn favoriet op het moment! Ik ben sowieso dol op de variant van de AH, en dacht: dat kan ik vast ook zelf maken! En guess what, dat is heel erg goed gelukt! Ik vind dit een heerlijke spread voor bij de lunch op een geroosterde boterham, met wat plakjes avocado en verse koriander… oh en misschien nog wat fetakaas of geitenkaas erop, yum! Ga je deze ook snel proberen?

INGREDIËNTEN

 • 200 g zoete aardappel
 • 100 g kikkererwten
 • 1 teentje knoflook
 • 1 el citroensap
 • 2 el zure room / soya yoghurt
 • 1 tl indiase curry madras kruiden
 • 1/2 el maple syrup
 • 1/2 el olijfolie
 • Snufje gerookte paprikapoeder
 • Snufje chilipoeder
 • Zout, peper

BEREIDING

Tja, het is bijna geen alinea meer waard he 😉 Doe alle ingrediënten voor de spread in een keukenmachine en maal tot een fijn geheel. Proef even of je de spread goed op smaak vindt, en voeg anders nog wat extra kruiden naar smaak toe. Enjoy!

Tip: Goed afgedekt in de koelkast kun je de spread zeker 4-5 dagen bewaren!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *