web analytics
Taarten

Bosvruchten kwarktaart

Hi! Zoek je nog wat last minute inspiratie om iemand morgen met Valentijnsdag heel erg blij te maken? Deze bosvruchten zal vast en zeker in de smaak vallen! Homemade taart kan niemand weerstaan toch 馃槈 De krokante speculaasbodem, romige vanillevulling en frisse bosvruchtencomp么te zorgen voor een heerlijke smakencombinatie! Je zou de bosvruchtencomp么te natuurlijk ook gewoon egaal door het beslag kunnen mengen, proef dan wel even goed of de vulling zoet genoeg is en voeg anders even wat extra suiker toe. Ik vind zelf zo’n marmer effect ook wel heel feestelijk staan.. wat jij? Lees snel verder voor het recept!

INGREDI脣NTEN

  • 220 g speculaasjes
  • 75 g roomboter
  • 500 g volle kwark
  • 250 mL slagroom
  • 8 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje
  • 10 el kristalsuiker
  • 250 g diepvries bosvruchten聽
  • 1 tl ma茂zena
  • 1 citroen (sap)

BEREIDING

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en smelt de roomboter in een pannetje. Meng de koekkruimels door de roomboter totdat alles goed gemengd is. Vet een springvorm van 24 cm doorsnede in en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk plat met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm zolang even in de koelkast.

Verhit in een pannetje de bosvruchten samen met 2 el suiker. Laat het mengsel een paar minuutjes doorkoken. Meng 1 tl ma茂zena met een klein beetje water, roer hier een papje van en voeg dit toe aan de vruchten. Laat het mengsel op laag vuur onder voortdurend roeren ongeveer een minuutje indikken en haal vervolgens de pan van het vuur. Laat het mengsel even afkoelen en pureer vervolgens fijn. Dit is je bosvruchtencomp么te.

Klop in een beslagkom de slagroom stijf met 2 el suiker. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Meng in een andere beslagkom de kwark samen met 6 el suiker en het vanillemerg.聽

Laat de blaadjes gelatine 5 minuutjes weken in een kom met koud water, Breng ondertussen in een pannetje het citroensap aan de kook. Zodra dit kookt, knijp je de gelatineblaadjes uit en voeg je deze toe. Roer goed door totdat alle gelatine opgelost is en haal vervolgens de pan van het voer. Voeg dit mengsel in een dun straaltje al mixend toe aan het kwarkmengsel, Spatel vervolgens voorzichtig de slagroom door het kwarkmengsel heen. Proef even of je de vulling zoet genoeg vindt, voeg anders nog wat extra suiker toe.

Haal de springvorm uit de koelkast en giet hier de helft van de kwarkvulling op. Verdeel een paar eetlepels bosvruchten comp么te over de vulling en roer met een sat茅prikker grof door. Verdeel vervolgens de rest van de kwarkvulling over de taart, gevolgd door een paar kleine hoopjes van de bosvruchten comp么te. Cre毛er een marmereffect door een sat茅prikker voorzichtig door de vulling heen te trekken. Laat de taart nu minimaal 4 uur opstijven in de koelkast voor je hem aansnijdt.聽Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *