web analytics
Taarten

Yoghurttaart met kokos en bramen

Hi! Zoals sommigen van jullie misschien wel weten woon ik lekker landelijk, en in dit jaargetijde zijn er zo ontzettend veel bramen te plukken in de tuin! Daar moest ik dus wel iets mee gaan maken 😉 Het is een frisse yoghurttaart geworden met kokos, én bramen. Ik maakte hiervoor een brosse bodem van haverkoekjes, kokosolie en kokosrasp en een vulling op basis van kokosyoghurt en limoen. En natuurlijk lekker veel verse bramen er doorheen! Het zal je verbazen hoe snel je dit taartje in elkaar gezet hebt. Ready? Lees snel verder voor het recept!

INGREDIËNTEN

  • 200 g haverkoekjes
  • 40 g geraspte kokos
  • 90 g kokosolie
  • 1 kilo kokosyoghurt
  • 2 limoenen 
  • 80 mL maple syrup
  • 9 blaadjes gelatine
  • 250 g verse bramen

BEREIDING

Begin met het maken van de bodem. Bekleed de bodem van een springvorm van 24 cm doorsnede met bakpapier. Bekleed eventueel de randen van de springvorm met acetaatfolie, zo krijg je een mooie strakke rand! Mag, hoeft niet. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine/hakmolentje en smelt de kokosolie in een pannetje. Meng de koekjes met de gesmolten kokosolie en de geraspte kokos. Stort dit mengsel uit op de bodem van de springvorm, verdeel egaal en duw goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem vervolgens in de koelkast.

Dan de vulling! Laat de blaadjes gelatine minimaal 5 minuutjes weken in een bakje water. Rasp 1 van de 2 limoenen en pers vervolgens beide limoenen uit. Verwarm het limoensap in een pannetje. Mix ondertussen de kokosyoghurt met de maple syrup. Als het limoensap goed heet is, haal je het pannetje van het vuur, knijp je de blaadjes gelatine uit en voeg je deze toe aan het limoensap. Roer direct goed door. Voeg een klein beetje van het yoghurtmengsel aan het gelatineprutje toe, roer goed door en voeg vervolgens nog een klein beetje yoghurt toe. Roer weer goed door en giet vervolgens het gelatinemengsel bij de overige kokosyoghurt. Mix nogmaals goed door. 

Was de bramen en verdeel deze over de koekbodem. Giet de yoghurtvulling hier overheen, strijk glad en laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Serveer met wat extra verse bramen en kokosrasp. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *