web analytics
Taarten

Passievruchttaart

Goeedemorgen! Bij zomerse temperaturen hoort ook een zomers taartje, liefst één waar je niet al te lang voor in de keuken hoeft te staan 😉 Dusss, zoek niet verder! Deze frisse passievruchttaart is alles wat je niet nodig hebt, ik althans wel haha. De taart is opgebouwd uit 3 lagen frisse citroencake, en ertussen een passievrucht-roomkaasbotercrème.. echt heel lekker! Ik heb ‘m verder afgetopt met verse mango, passievrucht en wat blaadjes verse munt. De cakes moeten uiteraard even afkoelen voordat je verder kunt met de taart afwerken, maar al met al heb je deze zo in elkaar gezet! Lees hieronder verder voor het recept 🙂 En geniet van je dag!

INGREDIËNTEN (1 taart, 20 cm doorsnede)

Citroencake

 • 200 g roomboter (kamertemperatuur)
 • 200 g suiker
 • 200 g bloem
 • 4 eieren
 • 1 citroen (rasp)
 • 1,5 tl bakpoeder
 • Snuf zout

Passievruchtbotercrème

 • 200 g roomkaas (ik gebruikte Philadelphia naturel)
 • 150 g roomboter (kamertemperatuur)
 • 200 g poedersuiker
 • 4 passievruchten (sap)

Garnering

 • Vers fruit en verse munt (ik gebruikte mango en passievrucht)

BEREIDING

Begin met het maken van de citroencake, deze moet namelijk volledig afkoelen voordat je verder gaat met de botercrème.

Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een ronde springvorm van 20 cm doorsnede in en bekleed de bodem met bakpapier. Mix in een beslagkom de roomboter samen met de suiker, citroenrasp en zout in een paar minuten tot een romig mengsel. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Volg het volgende ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen. Spatel tot slot de bloem en het bakpoeder door het beslag. Stort het beslag in de springvorm, strijk glad en bak deze in +/- 55-60 minuten goudbruin en gaar. Controleer tegen het einde van de baktijd met een satéprikker of de cake gaar is. Als je met de satéprikker bovenin de cake prikt, en de satéprikker komt er schoon uit, dan is de cake gaar! Laat de cake eerst 5 minuten in de springvorm afkoelen. Verwijder vervolgens de ring en laat volledig verder afkoelen. op een rooster.

Als de cake (bijna) is afgekoeld kun je ‘m alvast in 3 plakken snijden. Je kunt hiervoor een taartsnijder gebruiken, maar het kan ook gewoon met een groot kartelmes. Ik gebruik zelf altijd gewoon een mes, en snijd een klein sneetje van boven naar beneden aan de zijkant van de cake. Als je straks plakken hebt gesneden, weet je op deze manier hoe de cakes in eerste instantie boven op elkaar stonden en kun je ze na het aanbrengen van de crème op dezelfde manier terugplaatsen. Zo voorkom je dat je taart scheef komt te staan! 

Snijd dus voorzichtig 3 lagen van de cake, en laat deze indien nodig nog verder afkoelen. 

Dan de crème! Mix hiervoor de roomkaas samen met de roomboter en poedersuiker tot een gladde crème. Lepel in een apart schaaltje de passievruchten uit, en vang mbv een zeef het passievruchtsap op. Mix dit sap ook door de crème. 

Tijd om de taart op de bouwen! Smeer een lekkere laag crème op de onderste cakeplak. Dek af met de tweede plak en herhaal dit proces voor de volgende cakeplakken. Smeer de taart rondom in met een dun laagje crème. Zet de taart dan 30-60 minuten in de koelkast zodat de crème wat kan opstijven en smeer de taart vervolgens lekker dik in met de resterende crème. Garneer voor het serveren met vers fruit en verse munt en… enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *