INGREDIËNTEN
- 270 g boekweitmeel
- 120 g kokosrasp
- 300 mL kokosmelk (light)
- 80 g kokosolie
- 80 g maple syrup
- 1 tl baking soda
- 1 tl bakpoeder
- 1 el citroensap
- 1 tl vanille-extract
- 100 g (vegan) pure chocolade
- 50 g walnoten
BEREIDING
Vet een cakevorm in met kokosolie en bekleed de bodem en 2 zijkanten met bakpapier. Zo kun je je brood na het bakken makkelijk uit de vorm tillen! Verwarm de oven voor 0p 175°C.
Meng in een beslagkom het boekweitmeel met de kokosrasp, kokosolie, maple syrup, baking soda, bakpoeder, citroensap en het vanille-extract. Mix +/- 3 minuten tot een glad beslag. Hak ondertussen de walnoten en chocolade fijn en spatel deze ten slotte door het beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm, strijk glad met een spatel en bak het kokosbrood in +/- 50 minuten gaar. Controleer tegen het einde van de baktijd met behulp van een satéprikker of het brood gaar is; prik je deze erin en komt het stokje er droog uit, dan is je brood ready! Laat volledig afkoelen voordat je begint met aansnijden. Enjoy!