web analytics
Bakken,  Ontbijt,  Vegan

Kokosbrood met chocolade en walnoten

Morning! Het maken van een kokosbrood stond al een tijdje op mijn lijstje nadat ik een heerlijke plak hiervan bij de Yoghurt Barn had gegeten. Ik kon alleen nergens een recept vinden wat hierop leek, dus ben ik zelf maar aan het experimenteren gegaan! Een brood kun je dit misschien niet echt noemen.. meer een soort stevige cake. Ik vind zelf de structuur die de kokosrasp geeft echt heerlijk. Ik voegde nog wat pure chocolade en walnoten toe om het broodje extra ‘rijk’ te maken. Een plakje hiervan in de ochtend samen met een verse kop koffie, daar kom ik m’n bed wel voor uit! Lees snel verder voor het recept.. 

INGREDIËNTEN

 • 270 g boekweitmeel
 • 120 g kokosrasp
 • 300 mL kokosmelk (light)
 • 80 g kokosolie
 • 80 g maple syrup
 • 1 tl baking soda
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 el citroensap
 • 1 tl vanille-extract
 • 100 g (vegan) pure chocolade
 • 50 g walnoten

BEREIDING

Vet een cakevorm in met kokosolie en bekleed de bodem en 2 zijkanten met bakpapier. Zo kun je je brood na het bakken makkelijk uit de vorm tillen! Verwarm de oven voor 0p 175°C.

Meng in een beslagkom het boekweitmeel met de kokosrasp, kokosolie, maple syrup, baking soda, bakpoeder, citroensap en het vanille-extract. Mix +/- 3 minuten tot een glad beslag. Hak ondertussen de walnoten en chocolade fijn en spatel deze ten slotte door het beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm, strijk glad met een spatel en bak het kokosbrood in +/- 50 minuten gaar. Controleer tegen het einde van de baktijd met behulp van een satéprikker of het brood gaar is; prik je deze erin en komt het stokje er droog uit, dan is je brood ready! Laat volledig afkoelen voordat je begint met aansnijden. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *