web analytics
Bakken

Mini slofjes met limoncello

Goedemorgen! Ik heb tegenwoordig een héle leuke samenwerking! Namelijk met De Monnik Dranken. Ik ben benoemd tot een van hun ‘FlavourMakers’ en ontvang regelmatig een product die ik kan gebruiken in mijn recepten én dus kan reviewen. Deze maand ontving ik een fles limoncello van het merk Santocci, Deze klassieke citroenlikeur leent zich natuurlijk uitstekend om mee te bakken! Citroen is daarnaast een gouden combi met amandel, vandaar dat ik heb gekozen voor deze mini slofjes met amandelspijs en limoncelloroom. Aftoppen met wat vers fruit, een glaasje limoncello on the side om erbij te nippen… genieten toch?! Ik kijk nu al uit naar de volgende foodpost als FlavourMaker! Lees snel verder voor het recept!

INGREDIËNTEN (8 mini slofjes)

Deeg

 • 125 g bloem
 • 1 tl bakpoeder
 • 90 g roomboter
 • 50 g suiker
 • 40 g lichtbruine basterdsuiker
 • 1/2 eidooier
 • 1/4 citroen (rasp)
 • Snufje zout
 • 100 g amandelspijs
 • 1/2 eiwit

Vulling + toppings

 • 150 mL slagroom
 • 3 el suiker
 • 3 el limoncello
 • 1/2 zakje klopfix
 • Vers rood fruit (ik gebruikte aardbeien en rode bessen)

BEREIDING

Meng voor de bodem alle ingrediënten behalve het amandelspijs en eiwit door elkaar tot een glad deeg. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast. 

Verwarm de oven voor op 180ºC en vet een muffinvorm in. Verdeel het deeg in 8 gelijke bolletjes, duw deze iets plat en druk ze gelijkmatig op de bodem van de muffinvormpjes. Let op, zorg ervoor dat het deeg niet boven de helft van de muffinvormpjes komt! De bodems rijzen namelijk nog flink 😉 Meng het amandelspijs met het eiwit en leg een theelepeltje spijs op het midden van elke sloffenbodem. Bak de slofjes in +/- 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze voorzichtig met behulp van een vork en/of mesje uit de muffinvorm haalt.

Klop de slagroom in een vetvrije kom stijf samen met de suiker en de klopfix. Als de slagroom bijna is stijfgeklopt, voeg je de limoncello toe. Klop nog even door. Spuit mbv een spuitzak mooie toefjes limoncelloroom op de sloffenbodems. Garneer met vers fruit en serveer (eventueel ;-)) met een glaasje Santocci. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *