web analytics
Bakken,  Vegan

Vegan chocolade bananenbrood

Goedemorgen! Ik heb al eerder een recept met de chocoladepasta’s van So Vegan So Fine gepost, deze keer een heerlijk chocolade bananenbrood! Vegan bakken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, en dit recept is daar een perfect voorbeeld van. Binnen een kwartier staat dit bananenbroodje in de over en een uur later kan je eigenlijk al smullen (als je niet kan wachten dan 😉 beter is natuurlijk om het bananenbrood even helemaal te laten afkoelen). Ik voegde deze keer wat amandelen toe, maar deze kan je ook prima weglaten of vervangen door een ander soort noten of pinda’s. Benieuwd? Lees hieronder het recept!

INGREDIËNTEN

 • 3 rijpe bananen
 • 175 g bloem
 • 50 mL zonnebloemolie
 • 3 el maple syrup
 • 1 tl vanille-extract
 • 1,5 tl bakpoeder
 • 0,5 tl baking soda
 • Snufje zout
 • Snufje kaneel
 • Handje amandelen
 • 2 flinke el vegan chocoladepasta (ik gebruikte die van So Vegan So Fine)

BEREIDING

Vet een cakevorm in en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier. Dan kun je het bananenbrood na het bakken makkelijk uit de vorm tillen! Verwarm de oven voor op 170ºC. Mix in een beslagkom 2 geprakte bananen samen met de zonnebloemolie, maple syrup en het vanille-extract. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder, baking soda, zout en kaneel. 

Spatel het bloemmengsel door het bananenmengsel, totdat alles goed gemengd is. Schep de helft hiervan in een aparte kom. Meng de 2 el chocopasta door de helft van het beslag, de andere helft blijft ‘naturel’. Schep de twee soorten beslag om en om 1 de bakvorm. Creëer ten slotte met een satéprikker een ‘marmereffect’ door het beslag. Snijd de laatste banaan in de lengte doormidden en leg de helften bovenop het beslag. Hak de amandelen grof en verdeel deze ook over het beslag. Bak het bananenbrood in +/- 45 minuten goudbruin en gaar. Haal het brood uit de oven, laat een kwartier in de vorm afkoelen en daarna op een bakrooster. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *