web analytics
Hoofdgerechten

Thaise poké bowl met krokante kip

Dit vind ik zelf echt een super tof recept. Sowieso, poké bowls en variaties daarop zijn recepten die regelmatig bij mij op tafel staan! Wat ik zo leuk vind is dat je goed kunt variëren! Denk bijvoorveeld aan een sushi bowl of een burrito bowl. Of dus deze thaise variant met krokante kokoskip! Verder bevat deze poké bowl een pittige mango-paprikasalsa en een homemade thaise srirachamayo. De kip bereid je in de oven waardoor het recept ook best wel slank en gezond is; veel vitaminen en eiwitten! Klinkt als een goed idee toch? Voor de goede voornemens haha.. lees snel verder voor het recept!

INGREDIËNTEN:

Kip:

 • 1 kipfilet
 • 1 ei
 • Bloem
 • 30 g geraspte kokos
 • 30 g panko
 • Zout + peper

Bowl:

 • 100 g sushirijst
 • 1/2 komkommer
 • 1/2 rode paprika
 • 150 g verse mango
 • 1 kleine rode ui
 • 1 rode peper
 • 1 lente-uitje
 • 1 limoen
 • Rietsuiker
 • Verse koriander

Thaise srirachamayo:

 • 4 el mayonaise
 • 2 tl sriracha
 • 2 tl vissaus
 • 1 tl rietsuiker
 • 1 el limoensap
 • 1 tl geraspte gember

BEREIDING

Voor de sushirijst: begin hier al een paar uur van tevoren mee! De rijst moet namelijk afkoelen voor gebruik. Bereid 100 g sushirijst zoals aangegeven op de verpakking en meng na het afkoelen 1 el rijstazijn en 1 el limoensap erdoor. Laat geheel afkoelen voor gebruik. 

Voor de krokante kip: snijdt de kipfilet in repen en bestrooi deze met versgemalen zout en peper. Verwarm ook de oven alvast voor op 180°C. Zet 3 kommetjes klaar: 1 met bloem, 1 met een geklutst eitje en 1 met de panko en kokosrasp door elkaar gemengd. Wentel de kipreepjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en het pankomengsel. Lef deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 20-25 minuten goudbruin en krokant.

Meng ondertussen alle ingrediënten voor de srirachamayo door elkaar. Snijdt de mango en paprika in kleine stukjes, snipper de rode ui en snijdt een halve rode peper (of meer/minder, afhankelijk van hoe spicy je wilt) fijn. Meng de mango, paprika, rode ui en peper door elkaar. Voeg ook 2 el limoensap en 1 el rietsuiker toe. Dit is de salsa! Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in plakjes en de lente-ui in ringetjes. 

Als de kipfilet klaar is, is het tijd om de bowl op te bouwen. Hier kun je natuurlijk helemaal je eigen creatie van maken! Maar leuk is bijvoorbeeld om de sushirijst, salsa, en komkommer gescheiden te houden en de bowl vervolgens de garneren met lente-ui, verse koriander, plakjes chilipeper en eventueel wat kokosrasp/kokosflakes. Seveer met de thaise srirachamayo. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *