web analytics
Hoofdgerechten,  Lunch

Salade met gerookte kip en blauwe kaasdressing

Hoi! Op lekkere warme zomerse dagen eet ik het liefst iets lichts als avondeten, en dan bij voorkeur een lekkere salade! Zo kwam ik ook op het recept voor deze salade met gerookte kip en blauwe kaasdressing, een smaakbommetje hoor! Kies de blauwe kaas die je zelf het lekkerst vindt, en maak de dressing dan ook vooral zelf (: Als je een milde blauwe kaas wilt hebben, kun je het beste voor een gorgonzola dolce of cambozola gaan, deze vind ik zelf in ieder geval allebei heel erg lekker! Durf je een wat pittigere kaas aan, dan is roquefort of bleu d’auvergne een aanrader. Verder voegde ik wat avocado, zongedroogde tomaten en een gemengde pittenmix toe aan deze salade. Eventueel nog een stokbroodje en een lekker wijntje erbij… op en top zomer!

INGREDIËTEN (2 personen)

 • 100 g rucolamelange
 • 150 g gerookte kip
 • 1 avocado
 • 100 g blauwe kaas
 • 150 g cherrytomaatjes
 • Zongedroogde tomaatjes
 • Pittenmix

Blauwe kaasdressing

 • 40 g blauwe kaas (ik gebruikte cambozola, zie tips hierboven!)
 • 2 el mayonaise
 • 2 el citroensap
 • 1 el yoghurt
 • Zout, peper

 

BEREIDING

Mix alle ingrediënten voor de dressing door elkaar n een keukenmachine. Voeg een klein scheutje water toe om de dressing wat vloeibaarder te maken. Proef even goed! Wil je de dressing wat pittiger, dan kun je evt. wat meer kaas toevoegen. 

Snijd de gerookte kip en avocado in plakjes. Halveer de cherrytomaatjes en snij de zongedroogde tomaatjes en blauwe kaas in stukjes. Verdeel de sla over twee borden, gevolgd door de overige ingrediënten. Top af met wat gemengde pitten en serveer met de homemade blauwe kaasdressing. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *