web analytics
Hoofdgerechten,  Lunch

Vega turkse pide

Morning! Deze keer een makkelijk en super lekker receptje, namelijk deze vega turkse pide! Een turks gevuld brood, normaal gesproken gevuld met gehakt. Deze vegetarische versie heb ik gemaakt met aubergine, paprika, fetakaas en groene pepertjes. Lekker spicy dus! Uiteraard kun je ook het deeg zelf maken, maar vandaag ben ik gegaan voor een snelle versie. Hiervoor kun je kant-en-klaar flammkuchendeeg of hartige taartdeeg gebruiken, ik geef hiervoor tips in het recept. Je krijgt met deze pide in ieder geval een flinke portie groenten binnen! Benieuwd? Lees dan snel verder voor het recept..

INGREDIËNTEN (2 personen)

 • 1 rol flammkuchendeeg / hartige taartdeeg (bijv. van het merk Tante Fanny)
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 aubergine
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 70 g tomatenpuree
 • 1 tl komijn
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
 • 1/2 tl koriander
 • 75 g fetakaas
 • 2 kleine groene rawit pepertjes
 • 1 ei
 • Sesamzaadjes
 • Verse koriander of peterselie

BEREIDING

Snipper de ui en pers de teentjes knoflook uit. Snijd de aubergine en paprika’s in kleine blokjes. Verhit een flinke eetlepel olijfolie in een koekenpan of wok en fruit de ui en knoflook +/- 2 minuutjes. Voeg vervolgens de aubergine en paprika toe en bak deze 2 minuutjes mee. Voeg dan de tomatenpuree en de gedroogde kruiden toe (komijn, paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, koriander) en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Bak nog ongeveer 10 minuten op laag vuur, totdat alle groenten mooi gaar gebakken zijn. 

Dan over naar het deeg!  Verwarm alvast de oven voor op 220°C. Snijd uit de rol deeg 2 ovalen van +/- 25 cm lang. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het groentemengsel over het deeg en laat hierbij ongeveer een centimeter vrij aan de randen. Vouw de randjes naar binnen en maak een puntvorm aan de uiteinden, zodat je de klassieke pide vorm creëert. Verkruimel de fetakaas over de groentevulling. Snijd de pepertjes in dunne plakjes en verdeel ook deze over de vulling. Klop het ei los (eventueel met een scheutje melk) en smeer de deegrandjes hiermee in. Bestrooi de randjes met sesamzaadjes en bak de pide in 12-15 minuten goudbruin. Garneer met verse koriander (of peterselie) naar smaak. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *