web analytics
Bakken

Oreo brownies

Morning! Vandaag deel ik één van mijn favoriete zoete receptjes, brownies! En niet zomaar brownies, oreo brownies 😉 Naar recept van mijn bakheld Rutger! Credits naar hem dus voor dit recept 🙂 Maar te lekker om niet even extra uit te lichten haha. Zorg vooral dat je genoeg mensen om je heen hebt om deze heerlijkheid mee te delen, anders loop je het risico dat je met een paar dagen alles in je eentje opgegeten hebt haha. Gevaaarrrlijk lekker dus! Ook leuk om te variëren met de in chocolade gehulde (witte) oreo’s. Lees snel verder voor het recept!

INGREDIËNTEN

  • 225 g roomboter
  • 160 g pure chocolade
  • 275 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren en 1 eidooier
  • 1/4 tl zout
  • 125 g bloem
  • 25 g cacaopoeder
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 rol oreo koekjes (153 g)

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een bakvorm van 20 bij 20 cm in en bekleed de bodem (+ twee zijkanten, zo kun je de brownie makkelijk uit de vorm ’tillen’) met bakpapier.

Hak de chocolade grof en smelt deze samen met de boter au bain marie. 

Meng ondertussen de suiker, eieren, eidooier en zout in een beslagkom. Klop +/- 2 minuutjes los. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade en boter toe, mix totdat alles goed gemengd is. Voeg ten slotte ook de bloem, het cacaopoeder en bakpoeder door het beslag. Meng kort tot een egaal beslag. Hak dan de oreo koekjes grof (of breek gewoon in stukjes) en meng de helft van de koekjes door het browniebeslag. Giet het beslag in de vorm en verdeel de overige stukjes oreo over het beslag. 

Bak de brownies in circa 35-45 minuten gaar. Laat na het bakken afkoelen in de vorm. Daarna kun je de brownies uit de vorm tillen met het bakpapier. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *