INGREDIËNTEN
- 225 g roomboter
- 160 g pure chocolade
- 275 g lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren en 1 eidooier
- 1/4 tl zout
- 125 g bloem
- 25 g cacaopoeder
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 rol oreo koekjes (153 g)
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een bakvorm van 20 bij 20 cm in en bekleed de bodem (+ twee zijkanten, zo kun je de brownie makkelijk uit de vorm ’tillen’) met bakpapier.
Hak de chocolade grof en smelt deze samen met de boter au bain marie.
Meng ondertussen de suiker, eieren, eidooier en zout in een beslagkom. Klop +/- 2 minuutjes los. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade en boter toe, mix totdat alles goed gemengd is. Voeg ten slotte ook de bloem, het cacaopoeder en bakpoeder door het beslag. Meng kort tot een egaal beslag. Hak dan de oreo koekjes grof (of breek gewoon in stukjes) en meng de helft van de koekjes door het browniebeslag. Giet het beslag in de vorm en verdeel de overige stukjes oreo over het beslag.
Bak de brownies in circa 35-45 minuten gaar. Laat na het bakken afkoelen in de vorm. Daarna kun je de brownies uit de vorm tillen met het bakpapier. Enjoy!