web analytics
Bakken

Chocolade tartelettes met gemarineerde aardbeien

Goedemorgen! Voor de echte choco-holics een lekker nieuw recept vandaag! Deze chocolade tartelettes, met een cacao bodem, vulling van melkchocoladeganache en gemarineerde vodka aardbeien (jawel ;-)) is een echte traktatie! Ik heb een samenwerking met De Monnik Dranken en maandelijks krijg ik een mooi pakketje thuisgestuurd met een flesje. Elke maand weer een verrassing en dus een uitdaging om een mooi recept te bedenken! Deze maand kreeg ik een fles aardbeien vodka van Filliers, en kwam ik op het idee om deze drank te gebruiken om aardbeien in te marineren. Eigenlijk net zoals bij de bekende Aardbeien Romanoff (google maar even haha). Ben je benieuwd naar het recept wat ik heb bedacht? Lees dan snel verder!

INGREDIËNTEN (+/- 6 tartelettes)

Cacao deeg

 • 125 g bloem
 • 85 g roomboter
 • 50 g suiker
 • 25 g cacaopoeder
 • 1 ei
 • Snufje zout

Melkchocolade ganache

 • 150 g melkchocolade
 • 100 mL slagroom

Topping

 • 250 g verse aardbeien
 • 2 el aardbeien vodka
 • Stukje pure chocolade

BEREIDING

Begin met het maken van het deeg. Meng hiervoor alle ingrediënten door elkaar tot een egaal en soepel deeg, verpak dit in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175°C. Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot een grote lap van +/- 0,5 cm. Vet 6 kleine tartelette vormpjes (10 cm doorsnede) in en bekleed deze met het deeg. Ik steek hiervoor altijd rondjes die wat groter zijn dan de vormpjes uit het deeg, leg deze in deze vormpjes en ‘snijd’ de randen aan de bovenkant af met een deegroller. Voor mij was de hoeveelheid deeg ruim voldoende voor 6 tartelette vormpjes. Prik met een vork gaatjes in de tartelette bodems en bak ze in +/- 15 minuten gaar. Laat vervolgens afkoelen. 

We gaan ook vast de aardbeien marineren! Was de aardbeitjes, snijd ze in kleine stukjes en schep ze goed om met 2 el aardbeien vodka en 2 el poedersuiker. Zet in de koelkast en schep af en toe door.

Dan de chocolade ganache! Hak de melkchocolade in kleine stukjes en doe dit in een hittebestendige kom. Verhit de slagroom in een pannetje. Als de slagroom goed heet is en bijna kookt, giet je deze op de chocolade en roer je met een spatel net zolang totdat alle chocolade opgelost is en er een gladde ganache is ontstaan. Zet de kom in de koelkast, roer af en toe door. Als het mengsel iets steviger is geworden, maar nog wel ‘gietbaar’ is, haal je de kom uit de koelkast en klop je de ganache op met een mixer. Zo krijg je eigenlijk een soort chocoladeslagroom, deze structuur is ideaal om te verwerken in taartvullingen!

Pak de tartelettebodems erbij en vul deze met de chocoladeganache. Strijk de bovenkant mooi glad. Top af met de gemarineerde aardbeien en wat chocoladeschaafsel. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *