web analytics
Hoofdgerechten,  Vegan

Vegan hotdogs met chorizo en feta

Een lekker vegan comfort food receptje voor het weekend! Het is deze maand, november, world vegan month dus ik kon natuurlijk niet achterblijven met wat vegan kook inspiratie. Hotdogs met chorizo en feta, dat klinkt natuurlijk niet heel vegan haha, maar dat is het dus wel. De fetakaas kan je makkelijk vervangen door de griekse kaas van Violife, en de chorizo worst heeft Garden Gourmet een heerlijke variant op! Lees in het hieronder verder welke vervangers ik nog meer gebruik en hoe je deze hotdogs heel snel in elkaar kunt flansen. 

INGREDIËNTEN (2 hotdogs)

  • 2 pistoletjes
  • 2 vegan chorizo worstjes van Garden Gourmet 
  • Stukje vegan feta kaas van Violife (Greek White Block)
  • Vegan aioli van Chovi
  • 2 trostomaten
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 rode chilipeper
  • Handje verse peterselie

BEREIDING

Snijd de pistoletjes in de lengte van bovenaf doormidden. Bak de worstjes zoals aangegeven op de verpakking. Snijd ondertussen de trostomaten in kleine blokjes, de lente-uitjes en chilipeper in ringetjes en de puntpaprika in reepjes. Het witte/lichtgroene gedeelte van de lente-ui meng je door de tomatenblokjes. Breng op smaak met zout en peper en zet zolang even opzij. De overgebleven groene ringetjes van de lente-ui gebruiken we later ter garnering. Verhit een eetlepel olijfolie in een grillpan en grill de reepjes puntpaprika in een paar minuutjes. Snijd de fetakaas (hoeveelheid naar smaak ;-)) in kleine blokjes. 

Smeer de binnenkant van de pistoletjes in met wat aioli. Verdeel hier de gegrilde paprika overheen, gevolgd door de chorizoworst. Top af met tomatensalsa, fetakaas, lente-ui, chilipeper en verse peterselie. Serveer met wat extra aioli en de overgebleven tomatensalsa. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *