INGREDIËNTEN (2 hotdogs)
- 2 pistoletjes
- 2 vegan chorizo worstjes van Garden Gourmet
- Stukje vegan feta kaas van Violife (Greek White Block)
- Vegan aioli van Chovi
- 2 trostomaten
- 1 rode puntpaprika
- 2 lente-uitjes
- 1/2 rode chilipeper
- Handje verse peterselie
BEREIDING
Snijd de pistoletjes in de lengte van bovenaf doormidden. Bak de worstjes zoals aangegeven op de verpakking. Snijd ondertussen de trostomaten in kleine blokjes, de lente-uitjes en chilipeper in ringetjes en de puntpaprika in reepjes. Het witte/lichtgroene gedeelte van de lente-ui meng je door de tomatenblokjes. Breng op smaak met zout en peper en zet zolang even opzij. De overgebleven groene ringetjes van de lente-ui gebruiken we later ter garnering. Verhit een eetlepel olijfolie in een grillpan en grill de reepjes puntpaprika in een paar minuutjes. Snijd de fetakaas (hoeveelheid naar smaak ;-)) in kleine blokjes.
Smeer de binnenkant van de pistoletjes in met wat aioli. Verdeel hier de gegrilde paprika overheen, gevolgd door de chorizoworst. Top af met tomatensalsa, fetakaas, lente-ui, chilipeper en verse peterselie. Serveer met wat extra aioli en de overgebleven tomatensalsa. Enjoy!