web analytics
Hoofdgerechten

Taco bowl met krokante garnalen en avocadodressing

Goedemorgen! Geniet jij ook zo van het heerlijke weer? Deze taco bowl is misschien wel een goed idee om op tafel te zetten vanavond, samen met een lekker glas wijn, genietend in het zonnetje. Idee? 🙂 Het leuke van dit taco recept vind ik zelf het ‘taco kommetje’, die het serveren gewoon een stuk leuker maakt! En de homemade avocadodressing is ook een goede toevoeging, deze maakt het geheel lekker fris en pittig! Met de overige toppings kun je natuurlijk zelf lekker variëren! Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder voor het recept! 

INGREDIËNTEN (2 personen)

 • 2 grote tortillawraps
 • 200 g grote wokgarnalen
 • Zak babyspinazie
 • 1,5 avocado
 • 0,5 komkommer
 • 2 grote trostomaten
 • 0,5 limoen (sap)
 • 1 rode ui
 • Verse koriander
 • 1 ei
 • Paneermeel
 • Kokosrasp

Avocadodressing:

 • 0,5 avocado
 • 100 mL yoghurt (ik gebruikte ongezoete soya yoghurt)
 • 0,5 limoen (sap)
 • 1 el honing
 • Zout, peper, chilipoeder

BEREIDING

Begin met het maken van de dressing. Snijd hiervoor een halve avocado in stukjes, en meng deze in een blender/keukenmachine met de yoghurt, honing en het limoensap. Breng op smaak met een klein beetje zout, peper en chilipoeder. Zet de avocadodressing even opzij.

Verwarm de oven voor op 180°C. Neem 2 grote diepe (hittebestendige) borden waar de tortillawraps mooi in passen (zoals op de foto), en zet de borden voor +/- 5 minuten in de oven totdat de randjes van de wraps beginnen te kleuren. Ik deed dit al aardig op tijd zodat het bord nog even kon  afkoelen voordat de overige (koude) ingrediënten erbij gaan (en om te voorkomen dat je je handen brandt tijdens het eten 😉).

Voor de tomatensalsa verwijder je de zaadlijsten van de tomaten en snijd de rest van de tomaten in kleine blokjes. Snipper de rode ui fijn. Meng de tomatenblokjes met de rode ui, en voeg hier het limoensap aan toe. Snijd de verse koriander (hoeveelheid naar smaak) fijn en voeg dit ook toe aan de salsa. Breng verder op smaak met versgemalen zout en peper. Zet dit ook even opzij.

Dan de garnalen! Ik gebruikte zelf wokgarnalen uit de vriezer die ik van tevoren even ontdooid heb. In een kommetje kluts je het ei los, en in een ander kommetje meng je een paar eetlepels paneermeel met een paar eetlepels kokosrasp (1:1 verhouding). Breng dit op smaak met versgemalen zout en peper. Haal de garnalen één voor één achtereenvolgens door het ei en het paneermengsel, en laat ze even rusten op een bord. Als alle garnalen gepaneerd zijn, kun je een laag olie verhitten in een koekenpan. Ik gebruikte hiervoor gewoon zonnebloemolie. Laat de olie even goed heet worden en leg dan de gepaneerde garnalen voorzichtig in de pan. Bak ze +/- 2-3 minuten per kant, afhankelijk van hoe heet de olie is, totdat ze mooi goudbruin en krokant gebakken zijn. Snijd ondertussen de overige avocado in plakjes, en de komkommer in halve ringen (zaadlijsten verwijderd).

Tijd om de bowl op te bouwen! Leg een flinke hand babyspinazie in de wrap, en verdeel hier de tomatensalsa, avocado, komkommer en krokante garnalen over. Garneer met wat extra verse koriander en serveer met de homemade avocadodressing. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *