web analytics
Desserts

Aardbeien-rabarbercrumble

Hallo daar! Normaal gesproken kan ik me vrij goed inhouden qua proeven van baksels en zoetigheden, mijn doel is altijd gewoon 1 stukje op te eten en de rest de delen met familie en vrienden. Met deze rabarbercrumble ging dat alleen even mis, haha. Sowieso, als je veel bakt en kookt is het een strak plan om met jezelf wat afspraken te maken in hoeverre je alles zelf proeft/opeet ;-). Ik eet zelf gewoon alles wat ik wil, en volg geen aparte diëten of iets dergelijks, maar wel gewoon alles met mate. En lekker bewegen natuurlijk! Dus.. ik denk dat ik vanmiddag maar een lekker lang rondje ga hardlopen 😉 Maaar.. eerst het recept voor deze heeeerlijke crumble! Het zure van de rabarber wordt perfect geneutraliseerd door de zoete aardbeitjes, en ik heb de fruitlaag afgetopt met een crumblelaag met havermout en amandelen! En als je ’t dan echt goed wilt doen, drop je er gewoon een lekkere bol slagroomijs naast, why not. 🙂 

INGREDIËNTEN

Crumbledeeg:

 • 160 g bloem
 • 100 g roomboter
 • 75 g rietsuiker
 • 50 g havermout
 • 75 amandelschaafsel
 • 1 tl vanille-extract

Fruit:

 • 500 g aardbeien
 • 300 g rabarber
 • 4 el rietsuiker
 • 2 tl maïzena
 • 1 tl vanille-extract

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180ºC en vet een ovenschaal licht in. Maak eerst de kruimellaag. Kneed hiervoor de boter, bloem, havermout, rietsuiker en vanille-aroma door elkaar met je handen totdat er grove kruimels ontstaat. Voeg ten slotte ook het amandelschaafsel toe en meng nog even kort door. Bewaar dit deeg even in de koelkast terwijl je de fruitvulling maakt. 

Snij voor de fruitvulling de aardbeien in stukjes en de rabarber in dunne ‘plakjes’. Meng in een kom met de rietsuiker, maïzena en vanille-extract. Leg het fruit in de ovenschaal en verdeel hier het kruimeldeeg over.

Bak de crumble circa 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat voor het serveren nog eventjes 5 minuten afkoelen. Heerlijk met een bolletje slagroomijs! Enjoy 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *