INGREDIËNTEN
Crumbledeeg:
- 160 g bloem
- 100 g roomboter
- 75 g rietsuiker
- 50 g havermout
- 75 amandelschaafsel
- 1 tl vanille-extract
Fruit:
- 500 g aardbeien
- 300 g rabarber
- 4 el rietsuiker
- 2 tl maïzena
- 1 tl vanille-extract
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180ºC en vet een ovenschaal licht in. Maak eerst de kruimellaag. Kneed hiervoor de boter, bloem, havermout, rietsuiker en vanille-aroma door elkaar met je handen totdat er grove kruimels ontstaat. Voeg ten slotte ook het amandelschaafsel toe en meng nog even kort door. Bewaar dit deeg even in de koelkast terwijl je de fruitvulling maakt.
Snij voor de fruitvulling de aardbeien in stukjes en de rabarber in dunne ‘plakjes’. Meng in een kom met de rietsuiker, maïzena en vanille-extract. Leg het fruit in de ovenschaal en verdeel hier het kruimeldeeg over.
Bak de crumble circa 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat voor het serveren nog eventjes 5 minuten afkoelen. Heerlijk met een bolletje slagroomijs! Enjoy 🙂