web analytics
Bakken,  Taarten,  Vegan

Vegan mango cheesecake met kokos

Morning! Deze vegan mango cheesecake bites (mét kokos) zijn een variant op de vegan aardbeien bites die ik eerder dit jaar postte! Ik vond die eerste al super lekker, maar deze minstens net zo! De bodem is gemaakt van dadels, amandelen en kokosrasp. De middelste laag is een vanille ‘cheesecake’ en het bovenste laagje een frisse mangopuree met kokosyoghurt. Vegan en glutenvrij! Er zit wel maple syrup doorheen, dus niet helemaal suikervrij maar in ieder geval geen toegevoegde (bewerkte) suikers 🙂 Ben je benieuwd? Lees dan hieronder het recept!

INGREDIËNTEN

Bodem

 • 200 g dadels
 • 120 g amandelen
 • 50 g kokosrasp

Vanille cheesecake laag

 • 200 g cashewnoten
 • 100 mL amandelmelk
 • 4 el kokosolie
 • 4 el maple syrup 
 • 2 tl vanille-extract

Mango laag

 • 250 g mango (vers/diepvries)
 • 100 mL kokosyoghurt
 • 2 el maple syrup
 • 5 g agar agar
 • 1 citroen (sap)
 • Kokosflakes (ter garnering)

BEREIDING

Week voordat je begint de cashewnoten minimaal 2 uur in water. Het liefst een hele nacht!

Vet een vierkante bakvorm van 20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier. Laat de dadels minimaal 10 minuten weken in heet water en laat deze vervolgens goed uitlekken. Maal in een keukenmachine voor de bodem de uitgelekte dadels, amandelen en kokosrasp tot een plakkerig goedje. Verdeel dit over de bodem van de bakvorm en duw plat met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm zolang even in de koelkast.

Dan gaan we verder met de middelste laag; de vanille cheesecake. Maal in een keukenmachine de (uitgelekte) geweekte cashewnoten met de amandelmelk, kokosolie, maple syrup en vanille-extract. Mix minimaal (!) 5 minuten, zodat je een mooi glad mengsel krijgt. Verdeel dit over de bodem in de bakvorm.

Dan de mango laag! Gebruik je verse mango, schil deze dan en snijdt in kleine stukjes. Zet een steelpannetje op het vuur en verwarm hierin het citroensap samen met de stukjes mango. Zodra de mango mooi zacht gekookt is, giet je het mengsel in de blender en maal je het fijn (let erop dat je blender tegen hitte kan!). Kan ook met een staafmixer. Giet dit vervolgens terug in de pan, los het agar agar poeder erin op en verwarm het mengsel. Laat 5 minuutjes zachtjes koken onder voortdurend roeren. Laat vervolgens afkoelen tot lauwwarm, en meng het mangomengsel met de kokosyoghurt en maple syrup. Giet dit over de vanille cheesecake laag in de vorm. Zet de cheesecake nu voor minimaal 4 uur in de koelkast. Garneer eventueel met kokosflakes. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *