web analytics
Desserts

Eton mess met aardbeien en watermeloen

Morning! Ik maakte dit dessert op een heerlijke zomeravond voor na de bbq! Deze eton mess met aardbeien en watermeloen is heerlijk fris, en is ook nog eens zo gemaakt! Tenminste, als je de meringues al van tevoren hebt bereid 😉 Op het moment zelf hoef je dan alleen nog de slagroom op de kloppen en alle ingrediënten messy over een bordje te verdelen en klaar! Ik gebruikte deze keer een beetje vlierbloesemsiroop om de aardbeien en watermeloen een extra bijzonder smaakje te geven, maar dit is optioneel. Zonder smaakt het vast en zeker ook heerlijk! Lees hieronder verder voor het recept!

Ingrediënten (4 personen)

Franse meringue

  • 2 eiwitten
  • 65 g suiker
  • 60 g poedersuiker
  • Snuf zout

Eton mess

  • 250 g verse aardbeien
  • 250 g verse watermeloen
  • 200 mL slagroom
  • 2 el suiker
  • Handje verse munt
  • Optioneel: vlierbloesemsiroop

BEREIDING

Begin met het maken van de meringues. Dit kun je het beste of een dag van tevoren al doen of overdag. De meringues moeten namelijk wel 2 uur drogen in de oven en na die tijd ook afkoelen in de oven. Neem hier dus even de tijd voor! Verwarm de oven voor op 100°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eiwitten met een snuf zout op in een vetvrije kom (ontvet de gardes evt met wat citroensap). Voeg beetje bij beetje de suiker toe, en klop de eiwitten stijf totdat ze stevige pieken vormen. Spatel vervolgens de poedersuiker door de meringue. Verdeel met behulp van een lepel hoopjes meringue op de bakplaat en zet deze vervolgens voor 2 uur in de oven om de meringues geleidelijk te laten drogen. Zet na die tijd de oven uit, maar laat de deur dicht en laat de meringues zo afkoelen in de oven.

Snijd de watermeloen in stukjes en halveer de aardbeien. Meng deze optioneel met 4 el vlierbloesemsiroop. Als je dit niet in huis hebt, kun je ook gewoon 1 à 2 el suiker door het fruit mengen voor een extra zoetje. Hak ook een handje verse munt grof en meng deze door het fruit. Laat het fruit ongeveer een uurtje marineren.

Op het moment van serveren breek je de meringues in stukken, en klop je de slagroom samen met 2 el suiker stijf. Verdeel het fruit, de meringue en slagroom op speelse wijze (messy ;-)) over een bordje en garneer met wat extra verse munt. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *