web analytics
Lunch,  Ontbijt,  Vegan

Vegan wentelteefjes

Morning! In de klassieke wentelteefjes zit voornamelijk boter, ei en melk. 3 ingrediënten die je voor een veganistische variant natuurlijk moet zien te mijden! Gelukkig is dat helemaal niet moeilijk, en laat ik je bij deze zien hoe je heerlijke plantaardige wentelteefjes kan maken. Ik vind het top om een kommetje kaneelsuiker hierbij te serveren en lekker veel vers fruit.. vooral blauwe bessen! Oooh gelukkiger kan je mij niet maken met een lekker uitgebreid ontbijtje als deze! Benieuwd? Lees dan snel verder voor het recept!

INGREDIËNTEN (2 personen)

  • 4 dikke plakken (versgesneden) brood
  • 200 mL plantaardige melk (bijv. amandelmelk)
  • 2,5 el speltbloem
  • 1 el maple syrup
  • 1 tl maïzena
  • 2 tl vanille-extract
  • Snuf kaneel
  • Snufje zout
  • Plantaardige roomboter of kokosolie
  • Ter garnering: vers fruit, kaneelsuiker

BEREIDING

Mix in een lage kom de melk, bloem, maple syrup, maïzena, vanille-extract, kaneel en zout door elkaar. Verhit ondertussen in een grote koekenpan een blokje plantaardige roomboter of kokosolie. Wentel de sneetjes brood om en om door het melkmengsel en bak deze +/- 3 minuten per kant in de koekenpan, totdat ze mooi goudbruin gekleurd zijn.

Haal de sneetjes brood uit de pan, snijd ze doormidden en stapel ze op een bordje. Garneer met vers fruit en kaneelsuiker naar smaak. Maple syrup is ook erg lekker! Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *