INGREDIËNTEN (1 portie -> 4 dikke pancakes)
- 30 g havermout
- 30 g amandelmeel
- 4 eL (amandel)melk
- 1/2 ei
- 0,5 tl espressopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanillearoma
- Snufje zout
- Zoetstof naar smaak (honing, maple syrup, rietsuiker, etc.)
- 4 el mascarpone
- Cacaopoeder
- Vers fruit
BEREIDING
Maal de havermout fijn in een keukenmachine. Voeg vervolgens het amandelmeel, (amandel)melk, ei, espressopoeder, bakpoeder, vanillearoma en een heel klein snufje zout toe. Mix tot een glad beslag. Voeg zoetstof naar smaak toe en kijk of de dikte van het beslag goed is. Voeg anders nog een eetlepel extra melk toe!
Verhit een pancakepan (of gewone koekenpan) en vet deze in met wat (kokos)olie in. Als de pan goed heet is, giet je per pancake een flinke eetlepel beslag in de pan. Ik maakte met deze hoeveelheid beslag 4 pancakes. Zet het vuur vervolgens wat lager. Als er belletjes aan het pancakeoppervlak verschijnen, kun je de pancakes omdraaien. Bak ze mooi goudbruin!
Roer ondertussen de mascarpone los (evt met een klein scheutje melk) en voeg hier ook een beetje zoetstof naar smaak toe.
Leg je eerste pancake op een bordje en smeer hier een eetlepel mascarpone overheen. Herhaal dit voor alle pancakes en bestrooi ze vervolgens met cacaopoeder. Garneer met vers fruit ennn enjoy!