
Zalm bonbons met hollandse garnalen

Goedemorgen! Tijd voor wat last minute kerstinspiratie. Deze zalmbonbons gevuld met een salade van hollandse garnalen, bleekselderij, komkommer en verse dille is erg lekker als voorgerecht bij het kerstdiner of (in iets kleiner formaat wellicht) bij de borrel! Leuk om te weten, deze ‘kerstreceptjes’ maak ik natuurlijk niet tijdens de kerstdagen maar al van tevoren 😉 Bij mij stonden deze zalm bonbons tijdens het avondeten op het menu als onderdeel van een lekkere maaltijdsalade! Ook nog een idee dus haha. Ze waren in ieder geval heel erg lekker!! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder..
INGREDIËNTEN (4 personen)
Bonbons
- 200 g gerookte zalm
- 100 g hollandse garnalen
- 5 cm komkommer
- 1 stengel bleekselderij
- 2 tl kappertjes
- 2 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- 2 tl witte wijn azijn
- Paar takjes verse dille
- Handje veldsla
Dragonmayo
- 2 el mayonaise
- 1 tl gedroogde dragon
- 1 tl witte wijn azijn
- Zout, peper
BEREIDING
Begin met het maken van de garnalensalade. Meng hiervoor de garnalen met de mayonaise, mosterd, honing, witte wijn azijn en breng op smaak met zout en peper. Snijd de bleekselderij en komkommer in kleine blokjes en voeg deze samen met de kappertjes toe aan de salade. Snijd tot slot de verse dille fijn en voeg ook deze toe. Meng goed door en zet de salade even opzij.
Bekleed 4 kleine schaaltjes/kopjes met vershoudfolie, wat ruim over de rand heen hangt. Leg plakjes zalm in de bakjes, zorg ervoor dat de plakjes elkaar overlappen en er geen gaten ontstaan. De plakjes zalm moeten iets over de rand van het bakje/kopje heen vallen. Vul met een flinke eetlepel van de garnalensalade. Dek af met een laatste plakje zalm en breng de puntjes van het vershoudfolie naar elkaar toe. Trek strak zodat je een ronde bonbon. Laat de bonbons zo een halfuur rusten in de koelkast.Â
Ondertussen kun je de dragonmayo vast maken. Meng hiervoor de mayonaise met de gedroogde dragon, witte wijn azijn en breng op smaak met zout en peper.Â
Haal de bonbons uit de koelkast en uit het vershoudfolie. Leg elke bonbon op een bedje van veldsla en garneer met de dragonmayo en wat verse dille. Enjoy!



You May Also Like

Pikante tonijnsalade
1 december 2020
Winter sour cocktail
28 december 2021