web analytics
Borrel

Bruschetta met honingtomaten en cambozola

Ik kreeg onlangs een ontzettend leuk pakket thuisgestuurd van Looye Kwekers, met hun befaamde Honingtomaten®! Daar weet ik natuurlijk wel raad mee 😉 Ik ging met deze heerlijke zoete tomaatjes aan de slag en maakte deze bruschetta met honing tomaatjes, romige cambozola, amandelen, kappertjes, verse basilicum en een zoete dressing van honing (beetje in het thema blijven toch ;-)) en balsamico-azijn! Al met al een heerlijk Italiaans hapje die je goed bij de borrel of als voorgerecht kunt serveren! Erg smaakvol en zo gemaakt. Het zit ‘m vooral in goede kwaliteit ingrediënten, en dan zit je met deze tomaatjes zeker goed!

INGREDIËNTEN (10 bruschetta broodjes)

Bruschetta

 • 1 ciabattabrood
 • 1 teentje knoflook
 • 1 bakje Honingtomaten® 
 • 80 g cambozola (of een andere milde blauwe kaas, gorgonzola dolce is ook erg geschikt)
 • 4 tl kappertjes
 • Handje amandelen
 • Handje verse basilicum

Balsamico dressing

 • 2 el balsamico-azijn
 • 2 el honing
 • 1 el olijfolie
 • Zout en peper

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C en snijd het brood in dunne sneetjes. Besmeer deze met een dun laagje olijfolie en rooster ze in +/- 10 minuten goudbruin in de oven. Laat de broodjes hierna iets afkoelen. 

Pel het teentje knoflook en wrijf hiermee de broodjes in. Meng ook de ingrediënten voor de balsamico dressing tot een glad mengsel.

Halveer de Honingtomaten®, snijd de cambozola in kleine blokjes, hak de amandelen grof en hak de verse basilicum fijn. Meng in een kommetje de tomaten, cambozola, kappertjes, amandelen en basilicum door elkaar. Voeg de helft van de balsamico dressing toe en hussel nog even om. 

Verdeel de tomaten-cambozola topping over de geroosterde ciabattabroodjes en garneer met de overige balsamico dressing. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *