INGREDIËNTEN (10 bruschetta broodjes)
Bruschetta
- 1 ciabattabrood
- 1 teentje knoflook
- 1 bakje Honingtomaten®
- 80 g cambozola (of een andere milde blauwe kaas, gorgonzola dolce is ook erg geschikt)
- 4 tl kappertjes
- Handje amandelen
- Handje verse basilicum
Balsamico dressing
- 2 el balsamico-azijn
- 2 el honing
- 1 el olijfolie
- Zout en peper
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C en snijd het brood in dunne sneetjes. Besmeer deze met een dun laagje olijfolie en rooster ze in +/- 10 minuten goudbruin in de oven. Laat de broodjes hierna iets afkoelen.
Pel het teentje knoflook en wrijf hiermee de broodjes in. Meng ook de ingrediënten voor de balsamico dressing tot een glad mengsel.
Halveer de Honingtomaten®, snijd de cambozola in kleine blokjes, hak de amandelen grof en hak de verse basilicum fijn. Meng in een kommetje de tomaten, cambozola, kappertjes, amandelen en basilicum door elkaar. Voeg de helft van de balsamico dressing toe en hussel nog even om.
Verdeel de tomaten-cambozola topping over de geroosterde ciabattabroodjes en garneer met de overige balsamico dressing. Enjoy!