web analytics
Borrel,  Lunch

Pikante tonijnsalade

Good morning! Een lekker snel en makkelijk receptje vandaag. Ik ben gek op toastsalades, maar helaas bevatten de varianten uit de supermarkt altijd erg veel verzadigde vetten en weinig proteïne en groente.. Dat moet anders kunnen! Deze pikante tonijnsalade is niet alleen erg lekker, maar ook erg gezond en voedzaam! Een beetje pittig door de rode chilipeper, maar ook lekker zoet door de tomaatjes en een beetje zuur door de kappertjes. Verse dille is sowieso een aanrader, dat maakt de salade extra smaakvol! Ik eet deze salade graag op een stokbroodje tijdens de lunch, of juist ‘s avonds op een toastje bij de borrel. Lees snel verder voor het recept..

Ingrediënten (voor 1 schaaltje):

  • 1 blikje tonijn (160 g, op waterbasis)
  • 1/2 rode puntpaprika
  • 4 cherrytomaatjes
  • 3 tl kappertjes
  • 3 el yoghurtmayonaise
  • 2 tl citroensap
  • 2 cm rode chilipeper (of meer, naar smaak)
  • Takje verse dille
  • Snufje zout
  • Optioneel: klein beetje honing (voor de zoetekauw ;-))

BEREIDING

Laat de tonijn uitlekken en snijd de paprika en cherrytomaatjes in kleine stukjes. Hak de rode chilipeper fijn. Doe de tonijn in een kommetje, en voeg hier de paprika, tomaatjes, kappertjes en chilipeper aan toe. Meng in een apart schaaltje de yoghurtmayonaise samen met het citroensap en de verse dille. Breng op smaak met een snufje zout en eventueel een klein beetje honing. Meng deze ‘dressing’ door de tonijn heen. Je pikante tonijnsalade is nu klaar om te serveren! Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *