INGREDIËNTEN:
- 400 g pompoenblokjes
- 200 g volkoren tarwemeel (ander soort meel/bloem kan ook!)
- 4 eieren
- 75 g dadels
- 50 g cacaopoeder
- 4 el maple syrup (of iets meer, naar smaak, een ander soort zoetstof kan natuurlijk ook)
- 1 tl vanille-aroma
- 8 g bakpoeder
- Snufje zout
- 75 g amandelen (hazelnoten, walnoten of pecannoten zijn ook lekker!)
- 50 g pure chocolade
BEREIDING
Kook de pompoen in +/- 10 minuten gaar en laat afkoelen. Week ondertussen de dadels +/- 10 minuten in heet water. Pureer de pompoen fijn samen met de dadels.
Verwarm de oven voor op 160°C, vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier (de bodem en zijkanten, zo kun je de cake na het bakken makkelijk uit de vorm tillen!).
Mix in een beslagkom de eieren in 3 minuten tot een luchtig beslag. Spatel het pompoen/dadel mengsel hier doorheen, samen met het vanille-aroma en de maple syrup.
Meng in een aparte kom de bloem met het cacaopoeder, zout en bakpoeder. Spatel deze droge ingrediënten voorzichtig door het natte pompoenmengsel. Doe dit voorzichtig zodat je beslag luchtig blijft. Hak ondertussen 50 g van de amandelen fijn en spatel ook deze door het beslag. Proef even of je het beslag zoet genoeg vindt, voeg anders nog een beetje extra maple syrup toe.
Verdeel het beslag over de cakevorm. Hak de pure chocolade in stukjes en strooi deze samen met de overgebleven stukjes amandelen over de cake. Bak de cake in +/- 40 minuten gaar. Als je een satéprikker in de cake prikt en deze komt er droog uit, dan is je gezonde chocolade fudge cake klaar! Laat afkoelen voordat je ‘m aansnijdt. Enjoy!