web analytics
Hoofdgerechten

Zoete aardappel gnocchi met truffel-roomsaus

Good morning! Sinterklaas is weer voorbij, en kerst nadert.. het wordt ook weer kouder buiten, tijd voor wat hartverwarmende en winterse receptjes! Deze zoete aardappel gnocchi met truffel-roomsaus en kastanjechampignons komt bij mij in ieder geval zeker vaker op tafel te staan deze winter! Ik was vorige week al een beetje aan het experimenteren met het maken van zoete aardappel gnocchi, maar was nog niet helemaal tevreden. Deze week deed ik poging 2, en heb ik de gnocchi gebakken in plaats van gekookt, en guess what: zó lekker! Ik deed ook een beetje parmezaanse kaas door het gnocchi deeg, dikke aanrader. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

INGREDIËNTEN (2 personen)

Zoete aardappel gnocchi

 • 300 g zoete aardappel (geschild, gekookt en gepureerd)
 • 150 g bloem
 • 30 g parmezaanse kaas (geraspt)
 • 1 el olijfolie
 • Zout, peper

Truffel-roomsaus 

 • 250 g kastanjechampignons
 • 1 el truffeltapenade
 • 150 mL kookroom
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1/2 tl oregano
 • 1/2 tl tijm
 • Zout, peper

Extra

 • Rucola
 • Parmezaanse kaas
 • Geroosterde pijnboompitjes

BEREIDING

Begin met het maken van de zoete aardappel gnocchi. Je kunt dit eventueel al een dag van tevoren doen! Als je dit doet, leg de gnocchi dan op een bord, dek deze af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast.

Meng voor de gnocchi de zoete aardappel puree met de bloem, parmezaanse kaas, een eetlepel olijfolie en wat zout en peper. Meng goed door totdat er een soepel deeg ontstaat. Voeg evt. wat meer bloem toe als het deeg te plakkerig blijft. Maar niet te veel, want dan wordt de gnocchi taai! Draai bolletjes deeg ter grootte van een flinke walnoot en druk deze een beetje plat. Bewaar alle deegbolletjes op een bebloemd bord, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Laat ze minimaal een halfuur opstijven in de koelkast.

Snipper de ui, de teentjes knoflook uit, was de champignons en snijd deze in plakjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een wok/pan en fruit hierin de ui en knoflook voor ongeveer een minuutje. Voeg vervolgens de kastanjechampignons toe en bak deze een paar minuutjes mee totdat ze mooi bruin beginnen te kleuren. Voeg de truffeltapenade, kookroom, oregano en tijm toe. Roer goed door tot een gladde saus en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus een paar minuutjes pruttelen en indikken. 

Verhit ondertussen in een andere koekenpan een scheutje olijfolie en bak hierin de gnocchi goudbruin en gaar. Dit duurt op middelhoog vuur circa 5-8 minuutjes. 

Serveer de zoete aardappel gnocchi met de truffel-roomsaus, rucola, geroosterde pijnboompitjes en lekker wat parmezaanse kaas. Enjoy!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *