web analytics
Bakken,  Vegan

Vegan acai bananabread

Goood morning! Dit is denk ik een van de lekkerste bananenbroden die ik tot nu toe gemaakt heb! En ook nog eens helemaal plantaardig! Een acai bananabread om precies te zijn, met poeder van de Zuid-Amerikaanse acaibes. De hype van dit ‘superfood’ is inmiddels al een beetje voorbij denk ik, maar ik vind dit wel een ideaal ingrediënt om bijvoorbeeld ’s ochtends door mijn havermoutje heen te doen of om te verwerken in baksels. Trouwens, ook de creamcheese frosting bovenop het bananenbrood is helemaal vegan! Ik gebruikte hiervoor de plantaardige roomkaas van Violife en dat werkte perfect! Lees snel verder voor het recept. 

INGREDIËNTEN (cakevorm van 22 cm, +/- 10 plakjes)

Bananabread 

 • 2 rijpe bananen
 • 175 g bloem
 • 50 mL zonnebloemolie
 • 25 g rietsuiker
 • 1,5 tl acai poeder
 • 1,5 tl bakpoeder
 • 0,5 tl baking soda
 • 0,5 citroen (rasp)
 • 1 tl vanille-extract
 • Snufje zout

Creamcheese frosting

 • 200 g plantaardige roomkaas (ik gebruikte die van Violife)
 • 75 g plantaardige boter (ik gebruikte die van Flora Plant)
 • 150 g poedersuiker
 • 0,5 citroen (rasp)

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 160°C. Prak de bananen fijn in een beslagkom en mix hier de suiker, zonnebloemolie, citroenrasp en het vanille-extract doorheen. Meng in een andere kom de bloem het het bakpoeder, baking soda en zout. Mix vervolgens de droge ingrediënten door de natte ingrediënten en mix het beslag +/- 2 minuten op middelhoge snelheid. Vet ondertussen een cakevorm van 22 cm in en bekleed evt de bodem met bakpapier. Ik laat het bakpapier altijd aan de lange zijden over de cakevorm heen hangen, zo kun je namelijk je bananenbrood na het bakken heel makkelijk uit de cakevorm tillen!

Verdeel het beslag over de cakevorm en bak het bananenbrood in +/- 40-45 minuten goudbruin. Test tegen het einde van de baktijd m.b.v. een satéprikker of je baksel gaar is; prik in het bananenbrood met de satéprikker en als deze er droog uit komt dan kan ie de oven uit! Laat het bananenbrood vervolgens geheel afkoelen.

Laat de ingrediënten voor de creamcheese frosting op kamertemperatuur komen en meng vervolgens met een mixer alle ingrediënten tot een glad en romig mengsel. Verdeel de frosting (hoeveelheid naar smaak) over de bovenkant van het afgekoelde bananenbrood. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *