web analytics
Desserts

Oreo tiramisu

Jaaaa hallo! Het is weer tijd voor mijn favo samenwerking! Sinds ik ambassadeur ben van Oreo krijg ik stapels koekjes thuisgestuurd, waar ik (en vooral mijn omgeving ;-)) zeeeer content mee zijn. Anyways, daar moet natuurlijk wel wat lekkers mee gemaakt worden! Eerder poste ik al een recept voor oreo soesjes en voor een tropische milkshake. Een recept dessert stond nog niet online, hoog tijd dus voor deze oreo tiramisu! Ik maakte een crunchy oreo bodem, gevold door een romige tiramisu laag, aangevuld met een heerlijke chocoladelikeur. Want zeg nou zelf, een goede tiramisu kan niet zonder alcohol toch… haha. Lees snel verder voor het recept!

INGREDIËNTEN (6-8 personen)

  • 250 g mascarpone
  • 60 g kristalsuiker
  • 2 rollen oreo koekjes (à 150 g)
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-aroma
  • 45 g roomboter
  • 4 el chocoladelikeur (ik gebruikte De Kuyper Crème de Cacao, maar er zijn veel soortgelijke likeuren!)
  • Cacaopoeder (ter garnering)
  • Verse aardbeien (ter garnering) 

BEREIDING

Smelt de roomboter in een steelpannetje. Maal in een keukenmachine 200 g koekjes fijn en roer deze door de gesmolten roomboter. Meng goed door en verdeel dit koekjes mengsel vervolgens over de bodem van een lage ovenschaal (+/- 20 bij 20 cm). 

Splits de eieren en klop de eidooiers samen met de helft van de suiker tot een lichtgeel romig mengsel. Dit duurt circa 5 minuten. Voeg vervolgens de mascarpone en het vanille-extract toe en mix nog even door tot een glad en romig mengsel. Klop in een andere kom de eiwitten met een snufje zout en de overige suiker tot stevige pieken. Zorg ervoor dat zowel de kom als de gardes goed vetvrij zijn om je schuim goed stevig te kunnen kloppen! Spatel voorzichtig de opgeklopte eiwitten bij het eidooier-mascarpone mengsel. Zet even opzij.

Neem de schaal met de oreo koekjes bodem. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de bodem. Hak de resterende oreo koekjes grof en verdeel deze over de room. Besprenkel met de chocoladelikeur en dek af met de resterende helft van het mascarpone mengsel. Zet de vorm minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Tijd om de tiramisu af te maken! Zeef de cacaopoeder boven de tiramisu, verdeel er nog wat koekkruimels overheen en garneer tot slot met verse aardbeien. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *