web analytics
Desserts,  Lunch,  Ontbijt

Wentelteefjes glaasjes

Goedemorgen deze Eerste Paasdag morgen! Ik organiseerde 2 dagen geleden al een lekkere paasbrunch, en daar stonden onder andere deze wentelteefjes glaasjes op tafel! Stukjes wentelteefjes met vanillesuiker, verse aardbeien en nutella… do I need to say more? Ik vond het zelf heel leuk om de klassieke wentelteefjes op deze manier in een glaasje te serveren, dat staat ook zo leuk op de paastafel! Ga jij deze ook maken? Ik denk dat het ook heel lekker is met bosbessen en kwark ipv de aardbeien en nutella, of misschien zelfs met banaan en pindakaas… je kunt zo heerlijk variëren met deze glaasjes! Lees snel verder voor het recept.

INGREDIËNTEN (4 glaasjes)

  • 4 sneetjes brood
  • 300 mL melk
  • 2 eieren
  • 3 el vanillesuiker
  • 300 g verse aardbeien
  • Nutella (hoeveelheid naar smaak ;-))
  • Poedersuiker
  • Roomboter om in te bakken

BEREIDING

Klop de melk samen met de eieren en vanillesuiker op. Wentel de sneetjes brood hierdoorheen, laat eventjes staan zodat de sneetjes brood het vocht goed kunnen opnemen.

Verhit ondertussen een flinke eetlepel roomboter in een koekenpan en bak de wentelteefjes in  2-3 minuten per kant op middelmatig vuur goudbruin. Pak vervolgens 4 glaasjes om te vullen. Snijd de wentelteefjes in stukjes en de aardbeien in plakjes. Vul de glaasjes achtereenvolgens met stukjes brood, aardbeien, en wat kleine hoopjes nutella (gebruik hiervoor 2 theelepeltjes!). Maak een aantal laagjes en bestrooi hierna met poedersuiker. Serveer de glaasjes als de wentelteefjes nog warm zijn, dan smelt de nutella zo heerlijk weg… Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *