INGREDIËNTEN (4 glaasjes)
- 4 sneetjes brood
- 300 mL melk
- 2 eieren
- 3 el vanillesuiker
- 300 g verse aardbeien
- Nutella (hoeveelheid naar smaak ;-))
- Poedersuiker
- Roomboter om in te bakken
BEREIDING
Klop de melk samen met de eieren en vanillesuiker op. Wentel de sneetjes brood hierdoorheen, laat eventjes staan zodat de sneetjes brood het vocht goed kunnen opnemen.
Verhit ondertussen een flinke eetlepel roomboter in een koekenpan en bak de wentelteefjes in 2-3 minuten per kant op middelmatig vuur goudbruin. Pak vervolgens 4 glaasjes om te vullen. Snijd de wentelteefjes in stukjes en de aardbeien in plakjes. Vul de glaasjes achtereenvolgens met stukjes brood, aardbeien, en wat kleine hoopjes nutella (gebruik hiervoor 2 theelepeltjes!). Maak een aantal laagjes en bestrooi hierna met poedersuiker. Serveer de glaasjes als de wentelteefjes nog warm zijn, dan smelt de nutella zo heerlijk weg… Enjoy!