web analytics
Taarten

Carrot cake

Morning! Als je één taart zou moeten noemen die je favoriet is.. wat zou dat dan zijn? Bijna een onmogelijke vraag he, haha. Maar een taart die mij nooit zal vervelen is toch wel een goede carrot cake! Lekker kruidig en smeuïg, met een romige toplaag en een crunchy bite door de walnootjes. Het liefst breng ik het beslag op smaak met sinaasappelrasp, dat zorgt nét voor een wat frisser smakenpallet! En wat ook mooi is aan deze taart, hij is erg makkelijk om te maken! Kan niet mislukken zou ik haast durven zeggen.. 😉 ga jij ‘m ook proberen? Lees snel verder voor het recept!

INGREDIËNTEN 

Beslag

 • 200 g bloem
 • 3 eieren
 • 125 mL zonnebloemolie
 • 50 g roomboter (op kamertemperatuur)
 • 275 g lichtbruine basterdsuiker
 • Snuf zout
 • 1 zakje bakpoeder (à 16 g)
 • 1 sinaasappel (rasp)
 • 300 g wortel (geschild en geraspt)
 • 75 g walnoten (grof gehakt)
 • 1/2 el kaneel
 • 1/2 el speculaaskruiden

Topping

 • 200 g roomkaas (op kamertemperatuur, ik gebruik graag Philadelphia naturel)
 • 80 g roomboter (op kamertemperatuur)
 • 175 g poedersuiker
 • 1 el citroensap
 • 50 g walnoten (grof gehakt)

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm van 26 cm doorsnede in en bekleed de bodem met bakpapier.

Mix in een beslagkom de zonnebloemolie, roomboter, lichte basterdsuiker, zout en sinaasappelrasp totdat alles goed gemengd is. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Voeg hierbij het volgende ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen. Voeg daarna de bloem, het bakpoeder, kaneel en speculaaskruiden toe en mix nog even kort door. Spatel ten slotte de geraspte wortel en de gehakte walnoten door het beslag. Verdeel het beslag over de springvorm, strijk glad en bak de carrot cake in +/- 55-65 minuten gaar. Controleer tegen het einde van de baktijd met behulp van een satéprikker of de cake gaar is. Als je in de cake prikt en de satéprikker komt er schoon uit, dan mag de cake uit de oven! Laat ‘m afkoelen in de vorm. 

Als de cake is afgekoeld kun je de topping maken. Mix hiervoor de roomkaas, roomboter, poedersuiker en citroensap door elkaar tot een romig en egaal mengsel. Verdeel dit over de bovenkant van de cake met een spatel en strijk glad. Garneer de carrot cake met de laatste gehakte walnoten. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *