web analytics
Ontbijt,  Vegan

Boekweit granola met rood fruit

Morning! Als jullie mij al wat langer volgen dan weten jullie vast dat ik dol ben op ontbijtjes! Pancakes, kwark met vers fruit en granola, wentelteefjes, ik vind het allemaal heerlijk! Mijn granola maak ik de laatste tijd eigenlijk altijd zelf. Je huis gaat er heer-lijk van ruiken en je kunt helemaal zelf kiezen wat je erin doet! Deze zomerse boekweit granola die ik dit keer heb ik gemaakt is glutenvrij en lekker fris door het gevriesdroogde rood fruit en de vanille. De chiazaadjes zorgen voor wat extra vezels en de maple syrup voor het zoetje. Lees snel verder voor het recept als je deze ook wilt maken!

INGREDIËNTEN

  • 250 g boekweitvlokken
  • 3 el chiazaad
  • 3 el kokosolie
  • 3 el maple syrup
  • 20 g gevriesdroogd rood fruit
  • 2 tl vanille-extract

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg hier de maple syrup aan toe. Roer de boekweitvlokken samen met het chiazaad, vanille-extract en de gesmolten kokosolie en maple syrup goed door zodat alle droge en natte ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn. Verdeel dit mengsel over de bakplaat en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Ze de bakplaat nu voor ongeveer 20 minuten in de oven en laat de granola na het bakken volledig afkoelen en uitharden. 

Hak ten slotte het gevriesdroogde rode fruit in grove stukken en meng deze door de granola. Bewaar de granola in een afgesloten pot, dan blijft deze lekker lang vers en knapperig! Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *