web analytics
Bakken,  Vegan

Vegan aardbeien cheesecake bites

Vegan aardbeien cheesecake? Het is inmiddels al geen geheim meer dat je ook cheesecake super goed veganistisch kan maken, én dat dit ook nog eens super lekker is! Zelf ben ik niet veganistisch, maar hou ik ervan om nieuwe recepten uit te proberen, ook vegan recepten. Ik vind het vooral tof om te zien dat je de structuur van een ‘normale cheesecake’ heel goed na kan bootsen met plantaardige producten. Met noten in dit geval! Ik maakte voor deze cheesecake bites een dadel-notenbodem (met amandelen en pecannoten), een romige vanille cheesecake vulling en een topping met verse aardbeien en kokosyoghurt. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

INGREDIËNTEN

Bodem

 • 150 g dadels
 • 75 g amandelen
 • 75 g pecannoten
 • 2 el kokosolie

Vanille cheesecake laag

 • 200 g cashewnoten
 • 100 mL amandelmelk
 • 4 el kokosolie
 • 4 el maple syrup 
 • 2 tl vanille-extract

Aardbeien laag

 • 250 g verse aardbeien
 • 100 mL kokosyoghurt
 • 2 el maple syrup
 • 5 g agar agar
 • 1 citroen (sap)

BEREIDING

Week voordat je begint de cashewnoten minimaal 2 uur in water. Het liefst een hele nacht!

Vet een vierkante bakvorm van 20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal in een keukenmachine voor de bodem de dadels, noten en kokosolie tot een plakkerig goedje. Verdeel dit over de bodem van de bakvorm en duw plat met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm zolang even in de koelkast.

Dan gaan we verder met de middelste laag; de vanille cheesecake. Meng in een keukenmachine de (uitgelekte) geweekte cashewnoten met de amandelmelk, kokosolie, maple syrup en vanille-extract. Mix minimaal 5 minuten, zodat je een mooi glad mengsel krijgt. Verdeel dit over de bodem in de bakvorm.

Dan de aardbeienlaag! Was en ontkroon de aardbeien. Zet een steelpannetje op het vuur en verwarm hierin het citroensap samen met de aardbeien. Zodra de aardbeien wat kapot gekookt zijn, giet je het mengsel in de blender en maal je het fijn (let erop dat je blender tegen hitte kan!). Giet dit vervolgens terug in de pan, los het agar agar poeder erin op en verwarm het mengsel. Laat 5 minuutjes zachtjes koken onder voortdurend roeren. Laat vervolgens afkoelen tot lauwwarm, en meng het aardbeienmengsel met de kokosyoghurt en maple syrup. Giet dit over de vanille cheesecake laag in de vorm. Zet de cheesecake nu voor minimaal 4 uur in de koelkast. Garneer eventueel met gevriesdroogd fruit of kokosflakes. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *