web analytics
Lunch

Ultieme avocado toast

Hi! Misschien hebben jullie op mijn socials al wel eens een broodje als deze voorbij zien komen 😉 dit is namelijk mijn all time favorite avocado toast! Leek me een goed idee om ook hier eens een receptje van te maken. Super easy, maar het geheim zit ‘m in de chiliflakes en parmezaanse kaas.. zó lekker! Oh en lekker vers brood. Deze avocado toast met smashed avocado, plakjes tomaat, gebakken ei, chiliflakes en parmezaanse kaas moet je zeker eens proberen!

INGREDIËNTEN (1 toast)

  • 1 dikke plak vers brood 
  • 1/2 avocado
  • 1 ei
  • 1/2 trostomaat
  • 1/4 limoen (sap)
  • 15 g geraspte parmezaanse kaas
  • Chiliflakes, zout, peper

BEREIDING

Snijd de avocado doormidden, lepel het vruchtvlees eruit en prak fijn. Breng op smaak met zout, peper en een klein beetje limoensap en zet dit zolang even opzij.

Snijd een dikke plak brood af en rooster deze kort. Verhit ondertussen een koekenpan op het vuur met een beetje olijfolie of roomboter. Bak het ei zoals jij ‘m lekker vindt 😉 en strooi de parmezaanse kaas over het ei heen. Het is namelijk lekker als de kaas tijdens het bakken al mooi mee kan smelten! Strooi ook wat zout en peper naar smaak over het eitje. 

Tijd om de toast te beleggen! Smeer de avocadospread op je broodje, snijd de tomaat in plakjes en leg deze hier bovenop. Bedek met je gebakken eitje en chiliflakes naar smaak. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *