web analytics
Ontbijt,  Vegan

Ontbijt crumble met perzik

Goedemorgen! Het is vast geen geheim meer voor jullie dat ik mijn hand er niet voor omdraai om ’s ochtends wat langer in de keuken te staan voor mijn ontbijtje 😉 Dit is weer zo’n heerlijk voorbeeld, het is super easy maar je hebt er wel eventjes geduld voor nodig door de oventijd! Deze zomerse en gezonde ontbijt crumble met perzik en aardbeien heb je binnen 5 minuutjes in elkaar geflanst en bak je daarna in 30 minuten goudbruin in de oven. Een lekkere schep kokosyoghurt erbij en genieten maar! Oh ja, ook nog eens helemaal vegan 🙂 

INGREDIËNTEN (1 persoon)

  • 30 g havermout
  • 20 g noten (ik gebruikte amandelen en pecannoten)
  • 1 el kokosolie
  • 1/2 el maple syrup
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 perzik/2 wilde perziken
  • 100 g aardbeien
  • Optioneel: kokosyoghurt

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de noten grof. Meng in een schaaltje de havermout samen met de kokosolie, maple syrup en het vanille-extract met je vingers tot een kruimelig geheel. Snijd vervolgens de perzik en aardbeien in stukjes en verdeel het fruit over de bodem van een ovenschaaltje/hittebestendig schaaltje. Verdeel hier de crumble overheen en bak het geheel in +/- 30 minuten goudbruin. Laat eventjes een paar minuutjes afkoelen (voordat je je verbrandt ;-)) en serveer eventueel met een flinke lepel kokosyoghurt. Ik vind dit zeker een aanrader! Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *