web analytics
Ontbijt

Nutella cinnamon rolls

Als je dit ’s ochtends voor mijn neus zet, ben ik een gelukkig mens ;-). Iedereen die mij kent weet dat ik een enorme zoetekauw ben, en af en toe verwen ik mezelf graag met een ontbijtje als deze! De klassieke cinnamon rolls, maar dan met nutella! Do I need to say more? Houd er wel rekening mee dat het maken van deze rolls wel wat voorbereiding vergt! Je kunt het recept eventueel de avond van te voren al maken en de rolls vullen en snijden, en dan de bakvorm met plasticfolie afgedekt in de koelkast zetten. De volgende ochtend laat je de broodjes even op kamertemperatuur laten komen, bak je ze af volgens het recept en klaar is je ontbijtje!

INGREDIËNTEN

Rolls:

 • 60 mL warm water
 • 7 g droge gist
 • 120 mL melk
 • 1 ei 
 • 115 g roomboter
 • 125 g kristalsuiker
 • Snufje zout
 • 500 g bloem + extra
 • 200 g nutella
 • 50 g bruine basterdsuiker
 • 1,5 el kaneel
 • Grove kaneelsuiker
 • 150 mL slagroom

Frosting:

 • 75 g poedersuiker
 • 1,5 el melk
 • 1 tl vanille-extract
 •  

BEREIDING

Los de gist op in het warme water en voeg hier een eetlepel van de suiker aan toe, meng even goed door en laat het mengsel dan +/- 5 minuten staan. Als het mengsel begint te schuimen, dan is de gist geactiveerd. Verwarm vervolgens de melk en roomboter samen in een pannetje, tot de boter gesmolten is, en laat dit mengsel een beetje afkoelen

Meng het gistmengsel, de overige suiker, een snufje zout, het ei en het boter-melkmengsel samen met de helft van de bloem. Mix tot een egaal beslag, en voeg vervolgens de rest van de bloem toe. Mix weer samen tot een deeg. Kneed dit deeg voor +/- 10 minuten met de hand. Als het heel plakkerig is, voeg dan wat extra bloem toe. Leg de bol deeg in een ingevette beslagkom en dek af met een vochtige theedoek. Laat het beslag +/- 1 uur (of totdat het is verdubbeld in volume) staan op een warme plek zodat het deeg kan rijzen.

Rol het gerezen deeg uit op een bebloemd oppervlak tot een grote rechthoek. Meng de bruine basterdsuiker met 1,5 el kaneelsuiker. Smeer de nutella op het deeg (laat een stukje aan de lange kant van het deeg vrij) en strooi de kaneelsuiker eroverheen. Rol het deeg vanaf de lange kant op, en snijdt er ongeveer 9 gelijke stukken uit. Plaats deze met de snijkant naar boven in een ingevette ovenschaal of bakvorm en laat afgedekt met een vochtige theedoek nog een halfuurtje staan. Verwarm de oven voor op 180°C. Strooi wat grove kaneelsuiker over de broodjes en bak voor 8 minuten. Haal de broodjes dan uit de oven en giet de slagroom voorzichtig over de broodjes. Bak de broodjes nog 20-25 minuten in de oven totdat ze mooi bruin zijn.

Vervolgens kun je de frosting voorbereiden. Meng de poedersuiker voorzichtig met de melk en het vanille-extract. Laat de broodjes als ze uit de oven komen kort afkoelen en drizzle dan de frosting over de broodjes heen. Eet smakelijk

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *