web analytics
Voor- en bijgerechten

Kastanjechampignonsoep met mascarpone en truffelolie

Deze soep gemaakt van kastanjechampignons en mascarpone is zooo enorm geslaagd! Bomvol smaak! De truffelolie geeft er vooral echt een bijzondere touch aan. Ideaal voor de zondagmiddag met een lekker vers stokbroodje of als voorgerecht bij een Italiaans dinertje. Ook een leuk feitje, de verse oregano kwam bij mij gewoon direct uit de tuin en dat vind ik natuurlijk extra leuk!

INGREDIENTEN

  • 400  kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 3 el bloem
  • 1 l groentebouillon
  • 30 g roomboter
  • Handje verse oregano
  • 125 g mascarpone
  • Truffelolie

BEREIDING

Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Snipper de ui. Verhit de helft van de roomboter in een ruime pan, en fruit de ui. Voeg vervolgens 2/3 van de champignons toe en bak deze mee tot ze zacht worden. Voeg dan de bloem toe, en roer voor 1 à 2 minuten door totdat er een roux ontstaat. Blus dan af met de groentebouillon en roer met een garde door totdat de roux goed opgelost is in de bouillon. Breng het mengsel aan de kook en laat op zacht vuur circa 3 minuutjes doorkoken.

Verhit ondertussen de overige roomboter in een grote koekenpan en bak hierin de overige plakjes champignon goudbruin. Deze ga je later aan de soep toevoegen!

Pak een staafmixer en pureer de soep glad. Voeg de mascarpone toe, en roer goed door om deze te laten oplossen. Pureer eventueel nogmaals met de staafmixer om een echt gladde soep te krijgen. Breng op smaak met versgemalen peper en 1 el truffelolie.

Rits de blaadjes van de takjes oregano en voeg deze samen met de gebakken champignons toe aan de soep. Serveer de soep eventueel met wat extra mascarpone en truffelolie, eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *