web analytics
Ontbijt

Healthy banana pancakes

Hier word je toch gewoon blij van ’s ochtends! Deze banana pancakes zijn lekker verantwoord en voedzaam! Qua toppings kun je uiteraard variëren, denk aan lekker vers fruit, noten, maple syrup, cacao nibs, etc. Afhankelijk van het seizoen en waar je zin in hebt! Dit basisrecept zal je in ieder geval op weg helpen! Geheim om je pancakes lekker fluffy te maken is per ongeluk een beetje uitschieten met de hoeveelheid bakpoeder 😉 Deze pancakes staan bij mij zeker 1 à 2 keer per week op het menu ’s ochtends! Benieuwd? Lees snel verder voor het recept!

INGREDIËNTEN

  • 45 g havermout
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 50 mL (plantaardige) melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-aroma
  • Snufje zout
  • Snufje kaneel
  • Toppings naar keuze!

BEREIDING

Maal de havermout fijn tot havermeel in een keukenmachine/hakmolentje. Voeg de banaan in stukjes toe (maar houd een paar plakjes over ter garnering) samen met het ei, de melk, het bakpoeder, zout en kaneel. Mix tot een glad, stevig beslag. 

Verhit olie in een (pannen)koekenpan. Ik gebruik vaak kokosolie voor pancakes. Als de olie verhit is, giet je kleine hoopjes beslag in de pan. Doe dit bijvoorbeeld met behulp van een juslepel of ijsschep. Zet het vuur iets lager. Zodra de zijkantjes van de pancakes opdrogen en er luchtbelletjes op het oppervlak beginnen te vormen, kun je de pancakes (voorzichtig!) omdraaien. Bak de andere kant nog 2-3 minuten totdat ze goudbruin zijn. Van deze hoeveelheid beslag kun je ongeveer 5 pancakes maken. 

Serveer de pancakes met toppings naar keuze, ik koos deze keer voor lekker veel rood fruit en maple syrup! Maar denk bijvoorbeeld ook aan kokosflakes, cacao nibs, noten, honing.. wees vooral lekker creatief! Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *