web analytics
Bakken,  Vegan

Healthy hazelnoot koekjes

Hi! Zoals jullie vast al wel weten ben ik dol op ‘gezonde’ baksels, ik vind dit namelijk ideaal om in huis te hebben voor tijdens een drukke (werk)dag! Maar om nou elke dag weer een plakje bananenbrood te eten, wordt ook wat saai 😉 Ik had nog een pot hazelnootpasta staan, gemaakt van 10o% gemalen hazelnoten en besloot hier eens mee aan de slag te gaan! Resultaat: een vegan, suikervrij en mega smeuïg hazelnootkoekje! Je maakt deze koekjes op basis van hazelnootpasta, dadels, havermout en amandelmeel. Benieuwd? Lees dan snel verder voor het easy receptje!

INGREDIËNTEN (+/- 12 koekjes)

  • 125 g havermout
  • 25 amandelmeel
  • 100 g hazelnootpasta (ik gebruikte die van BioToday, mocht je deze nou niet kunnen vinden dan is amandelpasta of een andere notenpasta ook een goede optie! De Albert Heijn heeft dit sowieso 🙂 )
  • 100 g dadels
  • 5 el plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • Snufje zout
  • 40 g hazelnoten

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rooster om te beginnen de hazelnoten op de bakplaat in +/- 10 minuutjes goudbruin. Laat ze even kort afkoelen en hak ze dan grof.

Maal in een keukenmachine de dadels samen met de hazelnootpasta, de melk en het vanille-extract tot een smeuïge massa. Voeg vervolgens de havermout, het amandelmeel, bakpoeder en zout toe en mix opnieuw goed door. De havermout maal je op deze manier ook wat fijner! Roer je deeg in de keukenmachine even door wanneer dit vast mocht komen te zitten. Het is namelijk nogal een compacte massa! Kneed ten slotte met je handen de gehakte hazelnoten door het deeg.

Vorm met je handen +/- 12 balletjes van het deeg. Druk deze plat en leg ze op de bakplaat. Bak de koekjes in 15-20 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen voor je aanvalt. Enjoy!

Tip: het is denk ik ook super lekker om wat (vegan) pure chocolade au bain marie te smelten en dit over de koekjes heen te drizzlen! Of wat cacaopoeder door het deeg te mengen voor het nutella idee!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *