web analytics
Bakken

Banoffee bananabread

Hallo daar! We beginnen het nieuwe jaar met dit recept voor bananenbrood, want ziet dat er niet héérlijk uit? Ik heb gebruik gemaakt van een ‘gezond’ basisrecept, met amandelmeel en zonder toegevoegde suikers. Maar, deze geven we even een lekkere zoete banoffee touch door er karamelfudge aan toe te voegen! Alleen karamel leek mij wat saai, dus ik heb er ook pecannoten en melkchocolade bij gedaan. Super makkelijk om te maken en een heel smaakvol resultaat! Je kunt het bananenbrood +/- 3 dagen bewaren buiten de koelkast, en anders losse plakjes invriezen. Bananenbrood in de vriezer is sowieso een goed idee, dan heb je altijd een heerlijk tussendoortje in huis! Genoeg gekletst, snel verder naar het recept!

INGREDIËNTEN

 • 3 rijpe bananen (ruim 300 g) + evt. 1 extra ter garnering
 • 150 g tarwebloem
 • 100 g amandelmeel
 • 3 eieren
 • 1 tl vanille-extract
 • 2 tl bakpoeder
 • 1 tl baking soda
 • Snufje zout
 • 75 g karamelfudge
 • 75 g pecannoten
 • 75 g pure chocolade

BEREIDINGSWIJZE

Om te beginnen mix je de bananen fijn met een keukenmachine/hakmolentje. Dit is erg belangrijk, dan krijg je namelijk een mooi glad beslag! Doe de gepureerde bananen in een beslagkom en voeg hier een voor een de eieren aan toe, mix tot een glad beslag. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen.

Voeg ook de bloem en het amandelmeel toe aan het beslag en mix een halve minuut op middelmatige snelheid. Voeg ten slotte het vanille-extract, bakpoeder, baking soda en zout toe, en mix nogmaals een halve minuut door op middelmatige snelheid.

Snijd dan de karamelfudge in kleine blokjes, en hak de pecannoten en melkchocolade in grove stukken. Voeg dit toe aan het beslag, maar laat een handje over ter garnering! 

Verwarm de oven voor op 170ºC. Vet een cakevorm (24 cm) in en bekleed deze met bakpapier. Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Als je een extra banaan ter garnering gebruikt, snijd deze dan in de lengte doormidden, leg deze met de snijkant naar boven op het beslag en druk lichtjes aan. Verdeel ten slotte de overgebleven karamelfudge, pecannoten en melkchocolade over het beslag. Bak het bananenbrood in 50-55 minuten goudbruin en gaar. Om te checken of het brood gaar is, kun je een satéprikker in het midden van het brood steken. Als deze er schoon uitkomt is je banoffee bananabread ready! 

Laat je baksel geheel afkoelen voordat je ‘m aansnijdt. Eet smakelijk! 🙂 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *