web analytics
Lunch,  Voor- en bijgerechten

Japanse miso soep

Good morning! Zijn jullie al bekend met Japanse miso pasta? Dit is echt een ideale smaakmaker voor in soepen en sauzen! Ik maakte hiermee een Japanse miso soep, gevuld met kipdijfilet, shiitakes, edamame boontjes, lente-uitjes, rode chilipeper én wat noodles voor extra vulling. Echt een smaakbommetje hoor! Ohja, een beetje knoflook, verse gember en sesamolie maken de soep helemaal af! En een groot voordeel is dat je dit soepje zo op tafel hebt getoverd! Je kunt zelf ook lekker variëren met andere vullingen, paksoi en taugé ipv kip bijvoorbeeld, lekker vega! Of een gekookt eitje halveren en deze voor het serveren in je kom soep leggen, ook een aanrader!

INGREDIËNTEN (4 kommen soep)

 • 200 g kipdijfilet
 • 100 g shiitakes
 • 50 g edamame bonen
 • 3 lente-uitjes
 • 2 teentjes knoflook
 • 1/2 rode chilipeper
 • Klein stukje verse gember
 • 3 el misopasta
 • 1 L water
 • Sesamolie
 • 150 g noodles
 • Optioneel: extra lente-ui, rode chilipeper en verse koriander ter garnering

BEREIDING

Snijd de kipdijfilet in kleine blokjes en bestrooi deze met zout en peper. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de kipstukjes in een paar minuutjes goudbruin en gaar. Haal ze uit de pan en zet zolang even opzij.

Snijd de shiitakes in dunne reeptjes, de lente-ui in ringetjes, hak de rode chilipeper en verse gember fijn en pers de teentjes knoflook uit. Verhit een eetlepel olie in een soeppan en fruit hierin de knoflook, chilipeper en gember voor ongeveer 1-2 minuten. Voeg vervolgens de misopasta, gevolgd door 100 mL water. Roer even goed door zodat de misopasta goed oplost in het water. Voeg vervolgens de shiitakes, edamame bonen, lente-uitjes en kipfilet toe, en giet hier een de overige 900 mL water op. Laat het geheel gedurende 10 minuten goed opwarmen, maar niet koken! Voeg aan het einde wat sesamolie toe (ik gebruikte ongeveer 2 tl) en breng de soep verder op smaak met versgemalen peper.

Kook ondertussen de noodles in een aparte pan gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verdeel de noodles over de soepkommen, gevolgd door de miso soep. Garneer eventueel met wat extra lente-ui, rode chilipeper en verse koriander. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *